Nuri Şahin, Antalyaspor ve Türk futboluna katkı sunmak istiyor

Nuri Şahin, Antalyaspor ve Türk futboluna katkı sunmak istiyor

Nuri Şahin, Antalyaspor ve Türk futboluna katkı sunmak istiyor

ANTALYA (AA) - Fraport TAV Antalyaspor'un tecrübeli orta saha oyuncusu Nuri Sahin, kariyerinin son yillarini Türkiye'de geçirme fikriyle Antalya'yi seçtigini, saha içinde ve disinda Türk futboluna katki sunmak istedigini söyledi.

Kirmizi-beyazli kulübün YouTube kanalinda ilk bölümü yayinlanan "Soru-Cevap" programina açiklamalarda bulunan 32 yasindaki futbolcu, Werder Bremen'e imza attiktan iki yil sonra Türkiye'de futbol oynamaya aile içinde karar verdiklerini açikladi.

Kariyerinin son 3-4 yilini ülkesi Türkiye'de futbol oynayarak tamamlamayi planladigini aktaran Nuri, kendisi için en hayirli yer olarak Antalyaspor'u gördügünü ve bu kararindan dolayi mutlu oldugunu kaydetti.

Antalyaspor'u seçmesinin ana nedeninin "huzur" oldugunun altini çizen tecrübeli oyuncu, saha içinde oldugu kadar disinda da Antalyaspor'a ve Türk futboluna katki sunmayi hedefledigini dile getirdi.

"Yapilacak o kadar güzel seyler, çok is var ki..." ifadesini kullanan Sahin, "Çok yetenekli genç futbolcularimiz var. 'Abilik' demek istemiyorum ama kariyerlerinde onlara yardimci olabilecegimi düsünüyorum. Gençlere yol göstermek istiyorum." dedi.

Antalyaspor tesislerini öven Nuri, "Bundan önce milli takimda da çok güzel tesislerde kaldim. Yurt disinda böyle bir tesis sistemi açikçasi yok. Biraz Real Madrid'de vardi ama diger oynadigim kulüplerde tesislesme tam yoktu. Ilk geldigimde ve Tamer (Tuna) hocamla da görüstügümüzde çok hayran kaldim. Tesislere ilk geldigimde, nasil bir potansiyelin oldugunun farkina vardigimda açikçasi çok sasirdim ve mutlu oldum." diye konustu.


- "Iyi jenerasyon yakaladik"


Türkiye'ye yillardir milli takim sayesinde gelip gittiginde gördügü seyler oldugunu aktaran Sahin, sözlerini söyle sürdürdü:

"Çok pozitif yönlerimiz var. Ne yazik ki her ülkede oldugu gibi bizim de asama kaydetmemiz gereken seyler var. Hep birlikte yurt disinda basarilar elde etmis ve oralari görmüs futbolcular olarak büyüklerimize yardim edip, ülkemizi çok çok daha iyi yerlere getirebilecegimizi düsünüyorum. Su anda milli takimimiz çok iyi bir yükseliste. Onlar iyi örnek oluyor. Iyi çikis yakaladilar. Iyi jenerasyon yakaladik. Altyapilarimizdan genç oyuncular çiktigi sürece, Çaglar (Söyüncü), Cengiz (Ünder) gibi isimlerin yaninda, mesela bizim Bünyamin (Balci), Dogukan (Sinik) gibi oyuncular çiktigi zaman, ülkemiz zaten iyi bir yere gelecek. Ne yazik ki ülkemizde bu isler biraz daha uzun sürüyor. Sabirli olmak lazim."


- "Futbolu çok seviyorum"


Nuri, sosyal medyadan çok para kazanabilme, sesini farkli duyurma yolunun karakterine uygun olmadigina isaret etti.

Tecrübeli futbolcu, sosyal medyayi mutlu, temiz kullanmak istedigini anlatarak, "Gençlere ilham kaynagi olacak durumlarda sosyal medyayi kullaniyorum. Taraftara sov yapmak için veya insanlar beni iyi görsün diye paylasim yapmak pek benim karakterime uygun degil açikçasi." ifadelerini kullandi.

Nuri Sahin, kendisini daha çok esi ve iki çocuguyla vakit geçiren "evcimen" biri olarak tanimlayarak, "Futbolu çok seviyorum, çok takip ediyorum. Kitap okuyorum, herkes gibi yeri geliyor konsol oyunu oynuyorum. Çok normal, basit bir hayatim var. Esim her zaman, 'Insanlar seni disaridan gördügü zaman çok sasali bir hayatin oldugunu zanneder.' diye söyler. Evde çok normal bir hayatim var yani." seklinde konustu.

Taraftarlara 20 gol atip, 20 asist yapacagi seklinde sözler vermedigini aktaran tecrübeli futbolcu, "Bunun sözünü hiçbir zaman, hiçbir yerde vermedim. Bilmelerini istedigim tek sey var. Ben buraya, 'Yatip, parami kazanip, ondan sonra gideyim.' düsüncesiyle gelmedim. Antalyaspor'a, ülke futboluna nasil katki saglayabilirim düsüncesindeyim. Elimden geleni her zaman yapacagim. Iyi niyetimden süphe duymasinlar. Çok güzel günler insallah hep beraber görürüz. Türk futbolunu fethetmeye geldim diyemem ama takim olarak çok güzel isler yapacagimizdan emin olabilirler." diyerek sözlerini tamamladi.




Bölgeden 26.09.2020 22:26:56 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da yerel seçim için 3 bin 424 sandıktan 96'sı konteynerde kuruluyor

2

Adana'da "Beklenen değişime adım adım" yürüyüşü düzenlendi

3

Adana'da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

4

Adana'da tartıştığı kişiyi bıçaklayan zanlı tutuklandı

5

Hatay'da sağanak nedeniyle kriz masası oluşturuldu

6

Hatay'da karşı şeride geçen tırın çarptığı otomobildeki 6 kişi öldü

7

Dörtyol'da karşı şeride geçen tırın çarptığı otomobildeki 6 kişi öldü

8

Adana'da kaçak 96 otomobil motoru ele geçirildi

9

Adana'da tır ile çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

10

Adana'da kesinleşmiş hapis cezası bulunan 10 kişi yakalandı