Odun ateşinde kazanlar kamkat reçeli için kaynadı

Odun ateşinde kazanlar kamkat reçeli için kaynadı

Odun ateşinde kazanlar kamkat reçeli için kaynadı

Adana’nın Kozan ilçesinde ev hanımı Fatma Ataş Cura, turunç çeşidi olan kamkat süs bitkisinin meyvesini 6 denemenin ardından reçele dönüştürdü.
Kozan’ın zengin narenciye ve organik ürünlerinden elde ettiği lezzetleri Kent Konseyi tarafından düzenlenecek lezzet yarışmasında sergilemek için ürettiğini söyleyen Cura, daha önce yaptığı kozalak şurubu, kamkat reçeli, pancarlı erişte gibi tatların beğenildiğini hatta sosyal medya hesabından talep görerek satıldığını kaydetti.
Kamkatın bölgede süs bitkisi olduğu için yemişini bulurken zorluklar yaşadığını anlatan Fatma Ataş Cura, “Minyatür portakal gibi bir ürün saksıda süs bitkisi aslında. Değişik lezzetler arıyoruz. Narenciye bakımından burası çok zengin. Değişik lezzet ararken birkaç denemeden sonra bu reçeli elde ettik. Kamkat aslında süs bitkisi 6 saat boyunca kaynaması gerekiyor. Kozan’da ilk kez denedik. Çok güzel" dedi.
“Sağlıklıyım mutluyum projesi" kapsamında geçen yıl öğrenciler de kamkat yetiştirerek bölgede bir ilke imza atmış bu yıl ilk hasatlarını korona virüs salgını nedeniyle kapalı olan okullarında okul müdürü Turan Pazarcı ilk kamkat hasadını gerçekleştirmişti.


Güncel 15.01.2021 11:33:38 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da zıpkınla balık avlamak isteyen kişi kendini yaraladı

2

9. Uluslararası Kozmetik Kongresi Antalya'da başladı

3

SabancıDx ve Bulutistan'da üst düzey atama

4

Antalya'da Akdeniz Melek Yatırım Zirvesi düzenlendi

5

RoofStacks yerli teknolojiyle ödeme sistemleri altyapısını geliştirdi

6

Kahramanmaraş'ta engelli vatandaşlara akülü sandalye ve elektrikli motor desteği

7

Kadirli ilçesinde üreticilere 10 bin 500 zeytin fidanı dağıtıldı

8

Adana'da yükümlülerin istihdamına yönelik toplantı yapıldı

9

TFI TAB Gıda Yatırımları sürdürülebilirlik için sektör paydaşlarını buluşturdu

10

Mersin'de Akdeniz Belediyesi 6 yaşa kadar ücretsiz gelişim taraması hizmeti veriyor