ÖĞRENCİ VE VELİLERİNDEN İDLİB'E YARDIM ELİ

ÖĞRENCİ VE VELİLERİNDEN İDLİB

Osmaniye Merkez Saimbey Ortaokulu öğrenci ve velileri tarafından temin edilen insani yardım malzemelerinin bulunduğu TIR, Suriye'nin İdlib kentindeki savaş mağdurlarına ulaştırılmak üzere yola çıktı.
Okul bahçesinde düzenlenen törende, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, Sağlık İl Müdürü Hasan Öznavruz, SGK İl Müdürü Mücahit Çelik, AFAD İl Müdürü Serhat Bulut, Memur-Sen Şube Başkanı Mahmut Kahraman, Saimbey Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Fatih Özdokur ve öğrenciler katıldı.
Okul Müdürü İbrahim Karayiğit, burada yaptığı açıklamada, yardımseverlere desteklerinden dolayı teşekkür etti. İnsani yardım hisleriyle İdlib'te yaşanan ve devam eden yürekleri burkan acı hadiseye sessiz, duyarsız kalmadıklarını ifade eden Karayiğit, "Onlar orada çaresiz durumdayken rahat uyuyamazdık. Elbette ki elimizden geldiğince İdlib halkına destek vermeyi kendimize borç bildik. Dolayısıyla maddi manevi paylaşımda bulunmak, yanlarında olduğumuzu onlara hissettirmek, aynı zamanda öğrencilerimizde merhamet ve yardımseverlik duygularını geliştirmek niyetiyle bu yardım TIR'ını yola çıkarıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi bildiriyorum” dedi.
Saimbey Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Fatih Özdokur ise alınan  yardım kararı doğrultusunda yaklaşık 15 gündür öğretmen ve velilerle birlikte aile ortamında; çocuklara yardımlaşmanın önemini öğretirken yardım bekleyen çocukların ailelerin de derdine derman olmaya çalıştıklarını söyledi.
Özdokur, "Ülkemizin tarih boyunca hep veren el olduğunu çocuklarımıza öğrettik ki bundan sonraki yaşamlarında da mazlumun yanında olmaları gerektiğini anlattık. Suriye’de ve dünyanın tüm coğrafyasında mazlumun yanında olan tek ülkenin Türkiye Cumhuriyeti olduğunu ve bu yapılan yardımlaşmada devletimizin gücünü bir kez daha göstermiş olduk. Başta yardım TIR'ını gönderdiğimiz İdlib olmak üzere zulüm altındaki tüm Müslüman kardeşlerimize  elimizden geldiğince yardım yaparken, dualarımızın da kendileri ile birlikte olduğunu ifade ediyoruz" dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak ise yardım kampanyası düzenleyen okul idarecilerini tebrik etti. Yardımların öğrencilerinin ve ailelerinin payının büyük olduğunu dile getiren Albak, "Saimbey Ortaokulu olarak bugün hep birlikte çok güzel bir şeye imza atıyorsunuz. Bu yardım tırı sizlerin eseridir. Oradaki yaşıtlarınız bugün zor durumdalar. Sizin zor durumdaki kardeşlerinize yardımınız takdire şayandır. Bu davranışlarından dolayı bütün öğrencilerimizi teker teker gözlerinden öpüyorum. Bu davranışınız unutulmayacak" diye konuştu.

Haber: İbrahim EMÜL/OSMANİYE



Osmaniye 18.02.2020 13:41:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Şipal, gazetemizi ziyaret etti

2

Çukurova'nın Efes'i Kastabala

3

DP'li Enginyurt Osmaniye'ye Geliyor

4

Dörtyol'daki trafik kazasında ölen 6 kişi toprağa verildi

5

Bakan Tekin Düziçi'nde

6

Osmaniye'de Karaçay Deresi'nin kenarındaki toprak yol çöktü

7

Adana İl Tarım Müdürlüğünün Paylaştığı Adana Yer Fıstığı Görseline Osmaniye’den Tepki

8

Kaya, Ödül Törenine Katıldı

9

AK Parti’de Geleneksel Vefa İftarı

10

Jandarmadan Yaşlılar Günü Etkinliği