Öğrenciler Kent Bostanları’nda tarımla tanıştı

Öğrenciler Kent Bostanları’nda tarımla tanıştı

Öğrenciler Kent Bostanları’nda tarımla tanıştı

Nilüfer Belediyesi’nin ekolojik tarım şartlarında üretim yaptığı Kent Bostanları, Görükle Haznedaroğlu İlkokulu öğrencilerini ağırladı. Bostan’da yazlık bitkilerin fidelerinin dikimine tanıklık eden öğrencilere, tohum çeşitleri ve kompost gübre üretimi hakkında da bilgi verildi.
Nilüfer Belediyesi’nin deneme üretimleri ve yerel tohumların çoğaltma işlemlerini yaptığı Ürünlü Mahallesi’ndeki Kent Bostanları’nda hummalı bir şekilde yazlık bitkilerin dikimi yapılırken, öğrencilerin ziyaretleri de devam ediyor. Görükle Haznedaroğlu İlkokulu öğrencileri de Kent Bostanları’nı ziyaret ederek hem yerel tohumlardan elde edilen yeni sezon bitkilerin fidelerinin dikimine tanıklık ettiler, hem de doğaya ve ekosisteme dost tarım hakkında bilgi edindi.
Nilüfer Belediyesi Çevre ve Kırsal Alan Koordinatörü Arca Atay, yaptıkları çalışmalar hakkında çocukları bilgilendirdi. Tohum elde etmeden, üretime kadar bütün aşamalar hakkında çocuklara bilgi veren Arca Atay, yerel tohumun geleceğe taşınmasının öneminden de bahsetti. Tohum Kütüphanesi’ne gezerek Nilüfer Kent Bostanları’nda yapılan üretimlerden elde edilen tohumları yakından inceleyen öğrenciler, sebzeler yanı sıra tıbbi aromatik bitkilerin deneme üretimlerinin yapıldığı parselleri de gezerek ürünleri yakından tanıdılar. Kompost Ünitesini de gezen öğrenciler, kompostun önemi ve üretimi hakkında da bilgi edindiler. Tarımla ilgili yeni bilgileri öğrenen öğrenciler, ilk kez gördükleri bazı bitkileri de ilgiyle inceledi.


Güncel 17.05.2023 11:59:10 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da Türk Kızılay tarafından aşevi açıldı

2

AA Genel Müdür Yardımcısı Peru'dan sporseverlere "1920 Koşusu" daveti

3

Burdur İtfaiye Müdürlüğüne 2 bin 950 yeni araç ve ekipman kazandırıldı

4

Kahramanmaraş'ta kaçakçılık operasyonunda 2 zanlı gözaltına alındı

5

Cognera CTO'su Yetiş, global yapay zeka topluluğuna katıldı

6

ABD ile İsrail'in İran'a yönelik saldırıları Kahramanmaraş'ta protesto edildi

7

Kordsa, JEC World 2026'da pazara sunduğu çözümlerini sergiledi

8

Siber güvenlik uzmanından numara kopyalama dolandırıcılığına karşı uyarı

9

Zafer Partisi Alanya İlçe Başkanı Arıkan, son yolculuğuna uğurlandı

10

Akkuyu NGS'nin dördüncü güç ünitesinde reaktör şaftının kritik yapısal bileşeni monte edildi