Öğrenciler podyumda tasarımlarını sergileyecek

Öğrenciler podyumda tasarımlarını sergileyecek

Öğrenciler podyumda tasarımlarını sergileyecek

İstanbul Bilgi Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü mezun adayları tarafından hazırlanan ve koleksiyon çalışmalarının sergileneceği yılsonu defilesi 19 Temmuz’da santralistanbul Kampüsü’nde gerçekleşecek. Pandeminin ardından ilk kez seyirci katılımıyla gerçekleşecek defilede 82 tasarım sunulacak.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü mezun adayları, koleksiyon çalışmalarını defile ile sergileyecek. 25 öğrencinin mezuniyet projeleri için hazırladığı 82 tasarımın sergileneceği defile 19 Temmuz’da santralistanbul Kampüsü’nde gerçekleşecek. Koleksiyon Geliştirme dersi kapsamında hazırlanan ve tasarımdan dikişe tüm süreçlerin öğrenciler tarafından üstlenildiği özgün çalışmalarda 2023-2024 renk ve trendleri de yansıtılıyor.

2018 yılından bu yana her sene düzenlenen ve son iki yıldır pandemi koşulları nedeniyle çevrimiçi gerçekleştirilen defile, bu yıl yeniden seyircilerini ağırlamaya hazırlanıyor. Son yıllarda ülkemizde ihracat rekorlarıyla anılan ve BİLGİ mezunlarının da giderek artan bir şekilde kendilerine yer bulduğu tekstil ve giyim sektörünün önde gelen isimleri de defilede izleyici olarak bulunacak. Öğrenciler özgün tasarımlarını izleyiciyle ve tekstil sektörü profesyonelleriyle buluşturacak.

Defilede yer alacak tasarımlarda Çatalhöyük gibi pek çok güncel tema da işleniyor. Aksesuar, kumaş tasarımı ve dikiş detayları gibi tüm süreçleri öğrencilerin üstlendiği çalışmalarda sürdürülebilirlik, dijitalleşme, kültürel miras, popüler kültür, punk kültürü, cinsiyet ve göç gibi farklı temalar modaya yansıtılıyor.

Defile ile ilgili güncel haberlerin sosyal medya hesabı üzerinden takip edilebildiği belirtildi.


Güncel 16.07.2022 12:11:33 0

İlginizi Çekebilir

1

Burdur'da tır ve 2 otomobilin karıştığı kazada 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı

2

Kahramanmaraş'ta köprüden düşen otomobildeki 5 kişi yaralandı

3

Hatay'da takla atan otomobildeki bebek öldü

4

"Narenciye Mevsimi" sergisi, Mersin'de sanatseverlerle buluştu

5

Hatay'da evde çıkan yangında 2 kişi dumandan etkilendi

6

Mersin'de iki katlı ev yangında kullanılamaz hale geldi

7

Mersin'de kardan kapanan yolları açma çalışmaları sürüyor

8

Mersin'de cipin cami duvarına çarpması kamerada

9

CHP Grup Başkanvekili Başarır, Adana'da konuştu:

10

AK Parti heyeti su taşkınlarından etkilenen Kumluca'daki çiftçileri ziyaret etti