ÖĞRENCİLERE "AFET  VE  ACİL  DURUM  ÇANTASI" TANITILDI 

ÖĞRENCİLERE

Osmaniye  İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) görevlilerince, merkezde bulunan Yunus Emre, Figen Alhan, Mithatpaşa ve Münire Hanım İlkokulu 4. sınıf öğrencilerine, Afet ve Acil Durum Çantasının tanıtıldı. Afet ve acil durum çantasının tanıtımı detaylı olarak yapılırken, çanta içerisindeki malzemeler hakkında bilgilendirme yapıldı. Daha sonra öğrenciler çanta içerisindeki malzemelerin isimlerini söyleyerek çantayı kendileri oluşturdu. Ayrıca, deprem öncesi alınması gereken önlemler, deprem sırasında yapılması ve yapılmaması gerekenler, deprem sonrası doğru davranmış şekilleri ve ilk 72 saat, çök-kapan-tutun konularında sunum yapıldı.
AFAD İl Müdürü Serhat Bulut, kurum olarak, toplumda afetler olmadan önlem alma anlayışını geliştirmek için insana temas eden projeler ve çalışmalar sürdürüldüğünü, bu kapsamda afetlere hazırlıkta zihinsel dönüşümü hedefleyen bir süreci işaret etmek amacıyla Afetlere Hazırlık Yılının başlamış bulunmakta olduğunu söyledi.
Müdür Bulut, afet ve acil durum çantası ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Deprem sonrası ilk 72 saatte, yardım ekipleri ulaşana kadar acil ihtiyaçlarınızı ve değerli evraklarınızı saklayacağınız bir afet ve acil durum çantası sizin ve sevdiklerinizin hayatını kurtarabilir. Afet ve acil durum çantanızda acil durum sırasında ev halkının ihtiyaç duyabileceği temel malzemeler bulunmalıdır. Acil durumlarda bu malzemeleri tedarik etmeniz için zamanınız olmayacağından afet ve acil durum çantanızı önceden hazır bulundurmanız deprem sonrası sizlerin günlük hayata tekrardan adapte olmanızı sağlayacaktır. Bu yüzden de çantanızda en az 72 saat hayatta kalmanızı sağlayacak miktarda gıda, su ve diğer ihtiyaçlarınızı karşılayacak malzeme bulunmalıdır. Afetlerden hemen sonra ihtiyaç duyabileceğiniz malzemelerin bulunduğu bir Afet ve Acil Durum Çantasını hazırlamak kadar hazır ve ulaşılabilecek bir yerde bulundurmaya önem gösterilmelidir. Afet ve acil durum çantası sadece evinizde, iş yerinizde değil okulunuzda, sınıfınızda ve hatta aracınızda dahi bulundurulması sizlerin yararına olacaktır"

 



Osmaniye 2.10.2019 16:05:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Şipal, gazetemizi ziyaret etti

2

Çukurova'nın Efes'i Kastabala

3

DP'li Enginyurt Osmaniye'ye Geliyor

4

Dörtyol'daki trafik kazasında ölen 6 kişi toprağa verildi

5

Bakan Tekin Düziçi'nde

6

Osmaniye'de Karaçay Deresi'nin kenarındaki toprak yol çöktü

7

Adana İl Tarım Müdürlüğünün Paylaştığı Adana Yer Fıstığı Görseline Osmaniye’den Tepki

8

Kaya, Ödül Törenine Katıldı

9

AK Parti’de Geleneksel Vefa İftarı

10

Jandarmadan Yaşlılar Günü Etkinliği