Öğrencilerin ilk ders konusu deprem oldu

Öğrencilerin ilk ders konusu deprem oldu

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen iller arasında yer alan Osmaniye’de ara verilen eğitim öğretimin başlamasıyla okul bahçesinde çocuk sesleri yeniden yükseldi. İlk dersin konusu ise deprem oldu. 
Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler nedeniyle okulların tatil edildiği Osmaniye, Adana ve Gaziantep’te bugün ilk ders zili çaldı. Osmaniye’de depremin 35’inci gününde okullarına kavuşan öğrenciler bahçede arkadaşlarıyla sohbet edip oyunlar oynayarak hasret giderdi. Dede Korkut İlköğretim Okulunda da öğrencilerin ilk ders konusu deprem oldu. 
Öğrencilerin ilk dersinde deprem hakkında bilinçlenmeleri için konuşma yaptığını belirten Sınıf Öğretmeni Mustafa Şen, "Heyecanlı bir çocuk gibi, heyecan duyarak geldim. Okulumu, çocukların yüzlerine bakmayı özlemişim bu iklimi özlemişim. Malum büyük bir deprem yaşadık ayrı ayrı yerlerde geçirdik şartlar gereği ağır olsa da ama şükür Allah’a diyorum. Okullarımız açıldı ama gördüğünüz gibi sınıfın devamını beklemek biraz absürt olacak diyebilirim ama zamanla kalabalıklaşacağız normalleşeceğiz, ancak böyle geriye atabiliriz yaşadıklarımızı" dedi. 
Okulun açılmasından dolayı arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşayan öğrenciler de bir yandan da depremin üzerlerine bıraktığı korkuyu yenmeye çalıştıklarını kaydetti. 
 



Osmaniye 13.03.2023 16:03:00 0
Anahtar Kelimeler: Öğrencilerin konusu deprem

İlginizi Çekebilir

1

Türkiye satrançta "yetenek merkezi" haline geldi

2

Eksun Gıda ve Selçuk Üniversitesi'nden işbirliği

3

Adana'da temizlik işçisi parkta bulduğu cep telefonunu sahibine ulaştırdı

4

Antalya'nın Aksu ilçesinde çıkan hortumda bir kişi yaralandı

5

GÜNCELLEME - Antalya'da etkili olan fırtına ve hortum bazı ev, sera ve araçlara zarar verdi

6

GÜNCELLEME - Alanya'da 7 kişinin yaralandığı kavgayla ilgili 3 zanlı tutuklandı

7

Antalya'da etkili olan fırtına ve hortum bazı ev, sera ve araçlara zarar verdi

8

Antalya'da tohum ve tohumculuk sektörü konuşuldu

9

Antalya'da 45 ruhsatsız tabanca ele geçirildi

10

Süper Amatör Lig'de Akdeniz Belediyespor, Binevler Spor'u 4-1 yendi