Öğrencilerine oyunlarla biyoloji dersini sevdirdi

Öğrencilerine oyunlarla biyoloji dersini sevdirdi

Öğrencilerine oyunlarla biyoloji dersini sevdirdi

Erzurum İbrahim Hakkı Fen Lisesi Twingame Biology adlı eTwinning projesi ile öğrencilerine oyunlarla biyoloji dersini sevdirdi.
Erzurum İbrahim Hakkı Fen Lisesi Biyoloji Öğretmeni Zinat Karakaş’ın ortağı olduğu 10 Türkiye, 2 Azerbaycan ve 1 Ürdün olmak üzere 12 ortak okulun katılımından oluşan 73 öğrenci ile etkinlikler yapıldı.
Projede öğrencilerin biyoloji konularını ezberlemeden uzak oyunlarla eğlenerek öğrenmesi sağlanırken biyoloji dersi sevdirilmeye çalışıldı. Öğrenciler web2.0 araçlarını kullanarak biyoloji konularını içeren farklı bulmacalar hazırladılar ve okullarda bu bulmacalar ile oynadılar.Projedeki okulların hepsi ortak oyun hazırladılar. Hazırlanan oyun ile öğrenciler eğlenerek öğrenirken konuların pekiştirilmesinin sağlanmasının yanında öğretmenlerin öğrenme ile ilgili geri dönüşüm alması da sağlanmış oldu.
Projemizde farklı illerden ve ülkelerden ortaklarla bir araya gelerek sosyal gelişime de katkı sağlandığı belirlendi.


Güncel 10.05.2022 15:30:21 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da 2 tırın çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı

2

Kemer Devlet Hastanesi Başhekimi Dağlı'ya ödül verildi

3

Kepez'de Meme Kanseri Farkındalık Eğitimi düzenlendi

4

17 Yaş Altı Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında Hindistan'ı 1-0 yendi

5

Manavgat Cumhuriyet Başsavcısı Selimefendigil, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

6

Mersin'de çöp biriktirilen evden ruhsatsız silah ve 115 bin lira çıktı

7

TT Ventures girişim hızlandırma programı PİLOT'un 14. dönem başvuruları başladı

8

NetWork kış sezonu için kürk dokulu dış giyim seçkisini tanıttı

9

Türkiye Açık Para Golf Turnuvası, Antalya'da başladı

10

Aksu'da "Atık Yönetimi ve Sıfır Atık" eğitimi düzenlendi