OKÜ'DE UZAKTAN EĞİTİM KARARI

OKÜ

ÖKÜ, 2020-2021 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılı eğitim ve sınavlarının COVID-19 salgınının mevcut verileri ve yayılma riskleri dikkate alınarak uzaktan eğitim şeklinde dijital yöntemler kullanılarak yapılması kararını aldı.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Senatosu, 2020-2021 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılı eğitim ve sınavlarının COVID-19 salgınının mevcut verileri ve yayılma riskleri dikkate alınarak uzaktan eğitim şeklinde dijital yöntemler kullanılarak yapılması kararını aldı.

Senato toplantısı sonrasında yapılan açıklamada, “Corona Virüs (COVID-19) salgını mevcut verileri ve yayılma dinamiklerini dikkate alarak Üniversitemiz 2020-2021 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılı eğitimlerinin (teorik, uygulama, staj vb.) uzaktan eğitim şeklinde dijital yöntemler kullanılarak yapılmasına, Üniversitemiz Önlisans, Lisans ve Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinde bulunan tüm sınavların ödev, rapor, proje vb. şekilde dijital yöntemler kullanılarak yapılmasına oy birliği ile karar verildi.” denildi.

OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk yaptığı açıklamada, “Bizleri mutlu etmeyen ancak bulunduğumuz durum içerisinde en doğru olduğunu düşündüğümüz bu kararın öğrencilerimiz açısından hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bugüne kadar OKÜ olarak nitelikli eğitim öğretim faaliyetleri ile sosyal, kültürel ve sportif etkinlikleriyle hep adımızdan söz ettirdik. Ama bu olağanüstü zorlu süreçte önceliğimiz siz kıymetli öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın sağlığıdır. Bu zor günleri hep birlikte aşacağımıza inancım tam. Öğrencilerimiz ve aileleri müsterih olsunlar. Dijital bir Üniversite olan OKÜ, tecrübe ve bilgi birikimini her zaman öğrencilerine en iyi şekilde yansıtacaktır. 2020-2021 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı eğitim ve tüm sınavlarının nasıl yapılacağına ilişkin karar ise dünyada ve ülkemizde sürece ilişkin gelişmeler neticesinde değerlendirilecektir. Bu bakımdan herhangi bir mağduriyet yaşamamanız için Üniversitemiz web sayfasından yapılan duyuruları dikkatle takip etmenizi istiyorum.” dedi.

 



Osmaniye 27.08.2020 18:40:00 0
Anahtar Kelimeler: ' UZAKTAN EĞİTİM KARARI

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de yakalanan terör örgütü PKK/YPG şüphelisi tutuklandı

2

Osmaniye'de yangın söndürme dronu düştü

3

Osmaniye'de 54 kişi tutuklandı

4

Osmaniye Eczacı Odası, kentteki çocuklar için 23 Nisan etkinliği düzenledi

5

Atalan Şelalesi Harika

6

Başkan Uyutmaz'a Ziyaret

7

Öğrencilerden Albak'a Ziyaret

8

Kadirli Belediyesi Kent Lokantası Temelini Attı

9

Osmaniye'de 9 düzensiz göçmen yakalandı

10

Osmaniye'de tekvando şöleni düzenlendi