Okulu fabrikaya çevirdiler, günde 50 çadır üretiyorlar

Okulu fabrikaya çevirdiler, günde 50 çadır üretiyorlar

Okulu fabrikaya çevirdiler, günde 50 çadır üretiyorlar

Kayseri’de bir meslek lisesinde aralarında gönüllü vatandaşların da bulunduğu 90 kişilik ekip, günde 50 çadır üreterek deprem bölgesine gönderiyor.
11 ilin etkilendiği Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından Kayseri’deki meslek liseleri teyakkuza geçti. Arif Molu Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde aralarında gönüllü vatandaşlar, usta öğreticiler, öğretmenler ve öğrencilerin de bulunduğu 90 kişilik ekip, çadır üretimine başladı. 3 vardiya halinde çalışarak günde AFAD standartlarına uygun 50 çadırı üreten ekip, depremzedelere sıcak bir yuva yapmanın mutluluğunu yaşıyor.
İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse de çadır üretiminin yapıldığı okulu ziyaret edip incelemelerde bulunarak, "Burada çadır üretimi yapıyoruz. Gönüllü öğretmenlerimiz, usta öğreticilerimiz, gönüllü vatandaşlarımız ve öğrencilerimizi, bu süreçte destek vermek isteyen herkesi buraya davet ettik. Okulumuzda 1 gün içerisinde fabrika ortamı oluşturuldu. Milli Eğitim Bakanlığımızın vermiş olduğu destekle günlük 50 çadır üretme kapasitesini yakaladık. Deprem bölgesinde hava şartları zor. Bölgeden bizden ne isteniliyorsa üretimlerini yapıyoruz. Ben eğitim camiamıza teşekkür ediyorum. Bizlerden talep edilen ihtiyaçları anında üretip oraya ulaştırmaya gayret ediyoruz. Bunların hepsinde de öğretmenlerimizin gönüllü emeği var. Okulumuzda 3 vardiya yaptık. Bu vardiyalarda gönüllü olarak 90 kişi var. Arkadaşlarımızın destekleri ile ihtiyaç duyulan makineleri de temin ettik" ifadelerini kullandı.


Güncel 22.02.2023 13:55:44 0

İlginizi Çekebilir

1

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

2

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

3

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı

4

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

5

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

6

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

7

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

8

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

9

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

10

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi