"Ölü" ve "Joker" karakteriyle tanınan Mehmet Usta: "Demek ki üstüme giydiğim elbiseler iyi durmuş"

"Ölü" ve "Joker" karakteriyle tanınan Mehmet Usta: "Demek ki üstüme giydiğim elbiseler iyi durmuş"

ANTALYA (AA) - SÜLEYMAN ELÇIN - Oyuncu Mehmet Usta, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini sürecinde 57. Antalya Altin Portakal Film Festivali'ni yapabilmenin Türk sinemasi açisindan çok kiymetli oldugunu söyledi.

Antalya Büyüksehir Belediyesi tarafindan, Kültür ve Turizm Bakanliginin katkilariyla düzenlenen 57. Antalya Altin Portakal Film Festivali'nde basrolünü oynadigi "Kar Kirmizi" filmiyle sanatseverlerin begenisini toplayan Usta, AA muhabirine, salgin gibi zor süreçlerde kültür ve sanatin kiymetinin daha fazla ortaya çiktigini anlatti.

Bu süreçte sanatsal üretimin bitmemesi gerektigini vurgulayan Usta, insanlarin hayata tutunmasinin temel taslarindan birinin kültür ve sanat oldugunu dile getirdi.

Salgin nedeniyle tiyatro ve sinemalardan uzak kalindigina, insanlarin arkadaslariyla, aile fertleriyle bile yakinlasamamasinin hayatlarinda büyük bir kayip ve bosluk olusturduguna dikkati çeken Usta, "Böylesi bir dönemde ciddi önlemlerle böyle bir festivali yapabilmis olmak Türk sinemasi açisindan çok kiymetli. Bu festival, kosullar degismese bile önümüzdeki yillarda yapilacak festivallere örnek teskil edecektir." dedi.

Seyircinin gönlünü kazanabilmenin çok önemli oldugunu aktaran Usta, seyreden insanlarin gözünde pirilti olusuyorsa, bunun kendisi için çok kiymetli oldugunu ifade etti.

- "Karakterlerimle taninmaktan mutsuz degilim"

Usta, canlandirdigi karakteri en iyi sekilde tasimaya çalistigini belirterek, söyle devam etti:

"Ben aski olmaya çalisiyorum. Insanlar, Ekmek Teknesi dizisindeki 'Ölü' ya da Bez Bebek dizisinde 'Joker' karakteriyle biliyor. Demek ki üstüme giymis oldugum elbiseler iyi durmus. Ben Mehmet Usta olarak degil, karakterlerimle taninmaktan mutsuz degilim. Isminizin bilinirligi yavas yavas kendi kendine pistiginde daha keyifli ve lezzetli bir hal aliyor. Canlandirdigim her karakterin elbisesinin gardirobumda duruyor olmasindan mutluyum. Önemli olan zamani geldiginde baska bir elbiseyi giydiginde eski elbiseyi hatirlanmayacak hale getirebilmek."

Hangi kosullar olursa olsun kültür ve sanatin durmamasi gerektigini vurgulayan Usta, nasil otobüse binip, plaja ve alisveris merkezine gidilebiliyorsa, sinema salonlarina da tedbirlere uyarak gidilebilecegini kaydetti.




Yurt Dünya 9.10.2020 12:09:16 0

İlginizi Çekebilir

1

İskenderun'da altyapı çalışması sırasında su borusu patladı

2

Burdur'da iki otomobilin çarpıştığı kazada sürücüler yaralandı

3

Antalyalı gazeteciler, Nürnberg'de Türk toplumu temsilcileriyle buluştu

4

Kamyonete tutunup patenle ilerlemeye çalışırken otomobilin altında kalan çocuk öldü

5

Hataylı depremzede öğrenciler, Bolu'da konser verdi

6

Mersin'de uçuruma devrilen iş makinesinin operatörü öldü

7

Adana'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi

8

Hatay'da depremzede çocuklar için şenlik düzenlendi

9

Mersin'de Gazze için yardım kampanyası başlatıldı

10

Mersin'de asayiş uygulaması yapıldı