Ömer Özkan bebek umutları yeşertti

Ömer Özkan bebek umutları yeşertti

Ömer Özkan bebek umutları yeşertti

ANTALYA (AA) - SÜLEYMAN ELÇIN - Antalya'da kadavradan rahim nakli yapilan esinin bebeklerini dünyaya getirmesinin mutlulugunu yasayan Mustafa Sert, bebeklerinin anne ve baba olmak isteyenlere umut isigi olacagina inaniyor.

Mersin'in Anamur ilçesinde oto bakim isiyle ugrasan 37 yasindaki Mustafa Sert, yogun bakim ünitesindeki bebegini görmek için Akdeniz Üniversitesi Hastanesine geldi.

Büyük mutluluk yasayan Sert, AA muhabirine, bebeklerinin de esinin de saglik durumunun iyi oldugunu söyledi.

Oglunun anne sütüyle beslendigini, her geçen gün biraz daha kilo aldigini anlatan Sert, mutluluklarini tarif edemedigini belirtti.

Esi Derya ile yaklasik 12 yillik evli olduklarini, o günden bu yana bebek özlemi çektiklerini vurgulayan Sert, bugüne kadar hep Türk doktorlarina güvendiklerini dile getirdi.

Kendilerini hiç tereddüt etmeden doktorlara emanet ettigini aktaran Sert, kadavradan rahim nakli sonrasi esinin gebe kaldigini ancak adini "Ömer Özkan" koyduklari bebekleri dünyaya gelene kadar olumlu bir sonuç alamadiklarini ifade etti.

- "Bizim durumumuzda olanlara umut isigi olduk"

Sert, bu süreçte umutlarini hep koruduklarini belirterek söyle konustu:

"Bu zorlu süreçte birbirimizin kalbini hiç kirmadik. Iyi günde de kötü günde de esimin hep yaninda oldum. Birbirimizin elini hiç birakmadik, sonunda bu beraberligimizin meyvesini aldik. Esim sabirla oglumuzu kucagina alacagi günü beklerken ben de ona sevgimle destek olmaya çalistim. Bebegimiz sadece bizi degil, herkesi mutlu etti. Rahim nakli bekleyen birçok kisi var. Bizden gelecek haberi bekliyorlardi. Bizim durumumuzda olanlara umut isigi olduk."

Kendileriyle ayni durumda olanlarin kendilerine ulastigini, süreci dikkatli sekilde takip ettigini vurgulayan Sert, kendilerine destek olan herkese minnettar olduklarini dile getirdi.

Rahmi olmadigi için hamile kalamayan Derya Sert'e 23 yasindayken Akdeniz Üniversitesi Tip Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Ana Bilim Dali Ögretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan'in baskanligindaki ekip tarafindan 8 Agustos 2011'de 7 saat süren operasyonla kadavradan rahim nakledilmisti. Sert, uzun süren tedavilerin ardindan 4 Haziran 2020'de hamileligin 28. haftasinda 760 gram agirliginda bir erkek bebek dünyaya getirmisti.



Yurt Dünya 27.06.2020 10:59:41 0
Anahtar Kelimeler: ömer özkan bebek umutları yeşertti

İlginizi Çekebilir

1

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremden kaçışı güvenlik kamerasınca kaydedilen belediye çalışanı o anları unutamıyor

2

Isparta'da Atabey OSB yatırımcıları bekliyor

3

Mersin'de hasta taşıyan ambulansla cipin karıştığı kazada 3'ü sağlık çalışanı 5 kişi yaralandı

4

Hatayspor, Taylan Özgün'ü transfer etti

5

Adana'da şehit polis memuru Mustafa Akgül'ün ailesine ev hediye edildi

6

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesinden 225 öğrenciye uygulamalı eğitim

7

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, Antalya'da TGSP'nin eğitim programında konuştu:

8

Burdur'da otomobille çarpışan motosikletteki 2 kişi yaralandı

9

Antalya'da düzenlenen "TGSP Gençlik Liderliği Eğitim Programı" etkinliklerle sürdü

10

Antalyaspor, Fatih Karagümrük maçının hazırlıklarına devam etti