Ömrünün yarısından fazlasını mahallesine adayan muhtar

Ömrünün yarısından fazlasını mahallesine adayan muhtar

Ömrünün yarısından fazlasını mahallesine adayan muhtar

MERSIN (AA) - MUSTAFA ÜNAL UYSAL - Mersin'de, 1977 yilinda girdigi seçimi kazanarak muhtar olan 69 yasindaki Osman Kütük, ömrünün yarisindan fazlasini mahallesine hizmete adamanin gururunu yasiyor.

Akdeniz ilçesi Mesudiye Mahallesi'nde çocukluk ve gençlik yillarini geçiren Kütük, henüz 26 yasindayken muhtar olmaya karar verdi.

Bazi mahalle sakinlerinin genç yastaki birine oy vermeyeceklerini ve isleri idare edemeyebilecegini söylemesine ragmen, azmi ve kurdugu diyalogla muhtar seçilen Kütük, çalismalariyla kisa sürede takdir topladi.

Ömrünün 43 yilini mahallesine hizmete adayan, vatandaslarin her sikintisinda yanlarinda olan ve çözüm odakli çalisan Kütük, bu süreçte mahallelinin sevincine de üzüntüsüne de ortak oldu.

Mahalle sakinlerinin seçim dönemlerinde tereddüt etmeden oy verdigi Kütük, üst üste 9 seçimi kazandigi muhtarlik hayatinda 6'nci belediye baskaniyla çalisiyor.

Kütük, yasli genç ayirt etmeden vatandaslarin sikintilariyla günün her saati ilgileniyor.

- "Mahalle sakiniyle diyalogumu kesmedim"

Osman Kütük, AA muhabirine yaptigi açiklamada, çocukluk ve gençlik yillarinin geçtigi mahallede uzun yillardir muhtarlik yaptigi için mutlu oldugunu söyledi.

Görevini ilk günkü heyecanla yerine getirdigini, mahallesinde ayrim gözetmeksizin herkese yönelik çalistigini anlatan Kütük, söyle konustu:

"Mesudiye Mahallesi'nin müdavimi olduk. Aday oldugumda saçimda beyaz bile yoktu. Evlere gittigimde çocuk olarak görüyorlardi. 'Sen çok gençsin, sana oy vermeyiz' diyorlardi. Muhtarlik nasip olunca, yillar geçince mahallelinin agabeyi, amcasi, dedesi ve kardesi oldum. Uzun yillardan beri görev yapiyorum. Hiçbir zaman mahalle sakiniyle diyalogumu kesmedim. Bana oy versin vermesin, seçim biter biz hizmetimize devam ederiz. Bu düsünceyle hareket ettik."

Kütük, sahsi çikar beklemeden çalistigini vurgulayarak, "Rahmetli babamin bir sözü vardir. 'Kendisi için yasayan adam uzun yasamaz ama toplum için yasayan adam daha uzun yasar, dinç kalir'. Ben de bunu herkese söylerim. Ben hayatim boyunca babamin bu sözünü siar edindim." diye konustu.

- "Cumhurbaskanimiz muhtarlik meslegine büyük itibar kazandirdi"

Muhtarlarin, devletin ilk temsilcileri oldugunu dile getiren Kütük, sunlari kaydetti:

"Vatandaslar bütün dertlerini muhtarlara anlatirlar. Bizler de elimizden geldigince vatandasimizin isini ilgili yerlere bildiririz. Muhtarlik altyapi meselesi. Muhtar olacagim diyen arkadaslarimizin altyapisi saglam olmali. Ekonomi, sosyal bilgiler, siyaset bilimi, hukuk bilecek. Donanimli olursa hem vatandaslarimizin isi çözülür hem de bürokrasiyle iliskisini daha sihhatli yapar. Ben elimden geldigince bunlari yapmaya çalistim. Bilmedigim konulari büyüklerime sordum. Bilene danistim, eksikligimi tamamlamaya çalistim. Cumhurbaskanimiz seçilmis herkese deger veriyor, saygi gösteriyor ve saygi gösterilmesini istiyor. Muhtarligi kaldirmak isteyenler oldu. Cumhurbaskanimiz muhtarlik meslegine büyük itibar kazandirdi. Muhtarlari dinliyor, bizle yakin diyalog içerisinde."

Kütük, bu dönemden sonra yerini donanimli genç bir muhtara teslim etmek istedigini ifade etti.



Yurt Dünya 25.06.2020 11:31:30 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

2

Hatay'da 3 bin 10 paket kaçak sigara ele geçirildi

3

Hatay'da depremlerde aldığı hasarın ardından restore edilen cami ibadete açıldı

4

Adana'da trafik kazası tatbikatı yapıldı

5

Hatay'da tarihi binada çıkan yangının nedeni araştırılıyor

6

Gazipaşa'da gümrük kaçağı 1500 güneş gözlüğü ele geçirildi

7

İskenderun ve Samandağ'da Hıdırellez etkinliği düzenlendi

8

Çukurova Üniversitesi'nde öğrenciler İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti

9

Antalya'da İl Asayiş ve Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı yapıldı

10

Aladağ'da yüksek kesimlere kar yağdı