Omurga kanal daralması ve belirtileri

Omurga kanal daralması ve belirtileri

Omurga kanal daralması ve belirtileri

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. İbrahim Akkurt, "Sinsi ve yavaş ilerleyen bir hastalık olan omurga kanal daralması, kişide yürümede zorluk, idrar ve büyük abdest tutamama gibi belirtiler ile ortaya çıkmaktadır" dedi.
Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. İbrahim Akkurt, ileri yaşlarda görülen omurga kanal daralmasının sebeplerini açıkladı. İnsanda beyin ile uzuvlar arasındaki iletişimi sağlayan önemli bir yapı olan omurilikte ilerleyen dönemlerde bazı sağlık sorunları da ortaya çıkmaktadır.

Omurga kanal daralması belirtileri
Bu sağlık sorunları arasında en sık görüleni ise omurga kanal daralmasıdır diyen Opr. Dr. İbrahim Akkurt, "İleri yaşlarda görülen omurga kanal daralması, omurgadaki bağ dokularının kalınlaşmasına bağlı olarak sinirlerin geçiş alanı olan omurga kanalının daralmasını bağlı olarak oluşan sinir sıkışması hastalığıdır. Sinsi ve yavaş ilerleyen bir hastalıktır. Omurgada kanal daralması hastaları öne doğru eğilmeye başlamaktadır. Yavaş yavaş adımlar atmaya başlar ve 100 metreden fazla yürüyemez, idrar ve büyük abdest tutamamaya giden bir hastalıktır. Bu safha artık ileri dönüşümsüz bir safhadır. Bu safhaya gelmeden önce hastalara müdahale edilmesi gerekmektedir. Tedavisi mikro cerrahi yöntem ile mümkündür. Bu gibi durumları erken sezildiği zaman bir emar (MR) ve muayene ile konuyu netleştirip ona göre mikro cerrahi yöntem ile yani 2,5 ila 3 cm ile yapılacak bir ameliyat ile kanalı genişletip hastanın geri rahatlatılıp dik ve uzun yol yürümesi sağlanmaktadır" diye konuştu.


Güncel 12.01.2023 11:30:52 0
Anahtar Kelimeler: omurga kanal daralması ve belirtileri

İlginizi Çekebilir

1

Alanya'da deniz kıyısında kadın cesedi bulundu

2

Burdur'da evde çıkan yangın söndürüldü

3

Türkiye Yağlı Güreş Ligi 2025 Sezonu Ödül Töreni gerçekleştirildi

4

ATSO meclis toplantısı gerçekleştirildi

5

Çamlıkevler’de Yol Genişletme ve Ağaçlandırma Çalışmaları Sürüyor

6

Mersin Uluslararası Limanı ile Port Sudan Limanı arasında mutabakat imzalandı

7

Auto Kale Ekspertiz 2026'da bayi sayısını 100'e çıkarmayı hedefliyor

8

TİM Başkanı Gültepe, Antalya'da "Bölgesel İhracat Buluşmaları"nda konuştu:

9

Alanya'da yaklaşık 20 aracın lastiklerinin kesilmesi güvenlik kamerasında

10

Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde "Doğurganlığın Korunması Sempozyumu" gerçekleştirildi