Oppo'nun sponsor olduğu 212 Photography Istanbul sona erdi

Oppo

Oppo'nun sponsor olduğu 212 Photography Istanbul sona erdi

ISTANBUL (AA) - Fotograf sanatinin gücü ile farkli bir diyalog ortami yaratan ve Oppo'nun sponsorlugunda gerçeklesen 212 Photography Istanbul, yogun bir katilimin ardindan sona erdi.

Oppo'dan yapilan açiklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanligi ve Türkiye Turizm Tanitim ve Gelistirme Ajansi'nin katkilariyla gerçeklesen, Istanbul Büyüksehir Belediyesi istiraklerinden Kültür AS'nin yani sira Oppo'nun altin sponsor oldugu 212 Photography Istanbul, yogun bir katilim ile gerçeklestirildi.

Bu sene kapsamli programiyla uluslararasi düzeyde gerçeklesen ve Türkiye'den de pek çok önemli isme yer veren organizasyonun altin sponsoru Oppo, ziyaretçileri düzenledigi söylesilerle bilgilendirirken, akilli telefonlardaki fotograf kalitesini de ziyaretçilere deneyimletme firsati elde etti.

212 Photography Istanbul'da Coskun Aral, Sefa Yamak ve Umut Eker, ziyaretçiler ile düzenlenen atölyelerde bir araya geldi.

Dünya üzerinde ayak basmadik toprak birakmayan Coskun Aral, "Bir Deneyim Koleksiyoncusunun Hikayesi" baslikli söylesisinde, geçmis dönemde belgelemenin önemine degindi.

“Bizden sonraki kusaklara belge birakmaliyiz” diyerek geçmiste çizerek tarihi anlatan insanlarin günümüzde fotograflayarak sonraki kusaklara aktardiklarindan bahsetti.

"Dijital Koleksiyonculuk" adli bir söylesi gerçeklestiren Sefa Yamak, koleksiyonlarini olustururken insanlarin kalbine dokunan anlari yakalamanin önemini anlatti.

"Hayat Esittir An" mottosuyla hareket ettiginin önemle altini çizen Yamak, koleksiyonunu yaptigi anlari yakalarken, gözlemlemenin önemine degindi. Bir sonraki hareketi, bir sonraki durusu, bir sonraki bakisi gözlemleyen Yamak, bir sonraki hamlede nelerin olacagini tahmin ederek fotograf çektigini katilimcilara aktardi.

"Mobil Fotografçilik" atölyesi ile katilimcilarin karsisina çikan Umut Eker ise hayatlara 20 yil önce giren cep telefonlarinin kameralarinin geçen zaman içerisinde teknolojik açidan nasil gelistigine dikkati çekerek bugün geldigi noktaya degindi.

Fotografin isigin resme dönme hali oldugunu aktaran Eker, isigin açisini dogru seçmenin bir fotografin karsi tarafta yaratacagi algiyi oldukça degistirebilecegine degindi.


- Oppo Mobil Fotografçilik Sergisi


Oppo Mobil Fotografçilik Sergisi, taninmis isimlerin Oppo telefonlariyla yakaladigi anlari #HayatimBenimKoleksiyonum sloganiyla bir araya getirdi.

Sergide, Didem Soydan, Kerimcan Akduman, Koray Özpalamutçu, Murat Dagaslan, Sefa Yamak ve Umut Eker'in çekmis oldugu fotograflar yer aldi.


- Oppo Mobil Fotograf Yarismasi


Festival kapsaminda 20'den fazla ülkeden profesyonel ve amatör fotografçinin katildigi "Uluslararasi 212 Fotograf Yarismasi"nda bu sene ilk defa mobil cihazlarla çekilen fotograflar için bir kategori yer aldi. Oppo Mobil Fotografçilik Ödülü kapsaminda, Ceren Balmumcu çektigi fotografla ödülün sahibi oldu.

Organizasyon boyunca sergi alaninda kurulan Oppo standinda katilimcilar, kisa bir süre önce tanitilan Reno4 Serisi, Oppo Watch ve Find X2 modellerini deneyimledi.

Mobil fotografçilik denildiginde akla ilk gelen marka olan Oppo, globalde oldugu gibi Türkiye'de de sanati, özellikle fotografçiligi destekliyor.

212 Photography Istanbul'a Türkiye'de bu alandaki tek organizasyon olmasi nedeniyle sponsor olan marka, gelecek dönemlerde de sanatin ve fotografçiligin ön planda oldugu organizasyonlarda yer almaya devam edecek.




Yurt Dünya 21.10.2020 14:21:30 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

2

Megisti-Kaş Yüzme Yarışı yapıldı

3

Hatay'da evde çıkan yangın söndürüldü

4

Mersin’de otluk ve ağaçlık alanda çıkan yangın söndürüldü

5

Gazeteci Küçükkaya'nın annesi, denizde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti

6

Hatay'da seyir halindeki araçta çıkan yangın söndürüldü

7

Hatay'daki Gölbaşı Gölü'nü su sümbülleri kapladı

8

Ispartalı çift koruyucu aileliğini üstlendikleri down sendromlu Gizem'in gelişimiyle mutlu oluyor

9

Çukurova'da aşırı sıcaklar hem ürünleri hem de mevsimlik işçileri olumsuz etkiliyor

10

Mersin'de orman yangınlarına güçlü araç filosu ve yetkin ekiplerle müdahale edilecek