Ordu kivisi dalında satıldı

Ordu kivisi dalında satıldı

Ordu kivisi dalında satıldı

Ordu Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Yusuf Uzunlar, desteklerin artması dahilinde kivi üretiminin daha da yaygınlaşacağını söyledi.
Türkiye’de, Yalova’dan sonra en çok kivi üretiminin yapıldığı ve coğrafi işaret belgesinin bulunduğu Ordu kivisinde hasat tamamlandı. Yaklaşık 8 bin ton rekoltenin ön görüldüğü Ordu kivisi, uzun depo ömrü ve lezzetli aroması ile tercih edilirken, neredeyse dalında satıldı.
Ordu Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Yusuf Uzunlar, kivi üreticilerine desteklerin arttığı zaman bu rekoltenin daha da yükseleceğine işaret ederek, “Hibe projelerinin hazırlanıp üreticilerin teşvik edilmesi üretimi daha da arttıracaktır. Bununla ilgili zaten 2019 yılına ait bir çalışma var, bu yıl için de destek bekliyoruz. Destek verildiği zaman Yalova’ya eş değer olabiliriz diye düşünüyorum. Şuan Türkiye, yüzde 60’lık bir kısmını karşılıyor, yüzde 40’lık kalana ise ithal ediliyor. İran’dan çok kivi geliyor. Ordu kivisinde coğrafi işaret belgemiz var. Kalite olarak da çok yüksek, raf ömrü uzun. Herhangi bir pazarlama sorunu çekmedik, hatta kiviler dalında satılıyor” diye konuştu.


Güncel 17.11.2020 13:59:29 0
Anahtar Kelimeler: ordu kivisi dalında satıldı

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta kaçakçılık operasyonunda 2 zanlı gözaltına alındı

2

Cognera CTO'su Yetiş, global yapay zeka topluluğuna katıldı

3

ABD ile İsrail'in İran'a yönelik saldırıları Kahramanmaraş'ta protesto edildi

4

Kordsa, JEC World 2026'da pazara sunduğu çözümlerini sergiledi

5

Siber güvenlik uzmanından numara kopyalama dolandırıcılığına karşı uyarı

6

Zafer Partisi Alanya İlçe Başkanı Arıkan, son yolculuğuna uğurlandı

7

Akkuyu NGS'nin dördüncü güç ünitesinde reaktör şaftının kritik yapısal bileşeni monte edildi

8

Hatay'da şehit mezarlarında bakım ve onarım çalışması yapıldı

9

Mersin'de priz, ampul ve bakır kablo çalan 4 şüpheli tutuklandı

10

Adana'da "Doğu Akdeniz Yerel Medya Buluşması" düzenlendi