Ordu’da derelere bakslı köprü

Ordu’da derelere bakslı köprü

Ordu’da derelere bakslı köprü

Ordu’da taşkın riski olmayan dere ve ırmaklar üzerinde yerleşim ünitelerinin ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla bakslı köprü inşa ediliyor.
Perşembe ilçesi Akçaova Irmağı üzerinde yöre sakinlerinin market, cami ve karayoluna kısa sürede ulaşmasını sağlamak amacıyla bakslı köprü inşaatı tamamlandı. Köprü aynı zamanda Perşembe-Neneli ile Altınordu-Kurtuluş Mahallelerinin bağlantısını sağlıyor.
Bu mevkide yaşayan vatandaşların ırmak dolayısıyla ulaşımının zorlu olduğunu ve ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını söyleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Bu ırmak üzerine bakslı sistemle geçişi kolaylaştırmak için köprü inşa ettik. Bu çözümle halkımıza hem çözüm ürettik hem de buradan geçişi onlara mümkün kıldık” dedi.
Başkan Güler şöyle konuştu:
“Taşkın riski olmayan yerler için yeni bir uygulama başlattık. Buralarda bakslı köprüler inşa ediyoruz ve vatandaşlarımızın ulaşımı bu köprüler üzerinden oluyor. Akçaova Irmağı da bunlardan bir tanesi. Burada bulunan vatandaşlarımız ırmaktan dolayı ne camiye gidebiliyorlardı ne de ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlardı. Biz de dolayısıyla bu ırmak üzerine bakslı sistemle geçişi kolaylaştırmak için köprü inşa ettik. Bu çözümle halkımıza hem çözüm ürettik hem de buradan geçişi onlara mümkün kıldık. Ayrıca bu bakslı kendimiz üreterek ekonomik bir sistemle yapmış olduk. Daha öncesinde vatandaşlarımız buradan paçalarını sıvayarak geçiyorlardı. Şimdi ise bu yapıyla onlara büyük kolaylık sağlamış olduk.”


Güncel 8.06.2021 13:11:04 0
Anahtar Kelimeler: ordu’da derelere bakslı köprü

İlginizi Çekebilir

1

DeFacto ve Karaca yılbaşı koleksiyonu için bir araya geldi

2

Burdur'da jandarma ve emniyete tahsis edilen 56 yeni araç törenle hizmete alındı

3

Burdur'da "Güvenlik ve Asayiş Bilgilendirme Toplantısı" yapıldı

4

"Antalya 2050 Vizyonu Arama Konferansı" başladı

5

Kumluca Cumhuriyet Başsavcısı Kıymacı için veda töreni düzenlendi

6

Kış aylarında migren atakları hava değişimiyle şiddetleniyor

7

Hatay'da son kullanma tarihi geçmiş şekerleme, çikolata ve cips imha edildi

8

Adana'da evlilik kredisi alan gençlere evlilik öncesi ve bağımlılıkla mücadele eğitimi verildi

9

Yöresel ürün markalarını oluşturan gelin görümce, 60 kişiye istihdam sağladı

10

Huawei Dubai'de yeni nesil amiral gemisi cihazlarını tanıttı