Ordu’daki mavi yemiş alanları büyüyor

Ordu’daki mavi yemiş alanları büyüyor

Ordu’daki mavi yemiş alanları büyüyor

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in tarımsal ekonomik gelir kaynaklarının çeşitlendirilmesi amacıyla başlattığı çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. Ordu Büyükşehir Belediyesinin destekleri ile dağıtılan ve kilogramı 200-250 TL arasında alıcı bulan mavi yemiş üreticilerin de yüzünü güldürdü. Mavi yemişin (aronia) il genelindeki yetiştirilme alanları 75 dönüme yükseldi.
Ordu Büyükşehir Belediyesinin, üreticilerin alternatif gelir kaynaklarını çeşitlendirmek amacıyla başlattığı projeler yüz güldürmeye devam ediyor. Başkan Güler’in kırsal kalkınma hedefleri doğrultusunda sürdürülen çalışmalarda gerek taze tüketim gerekse işlenmiş meyve sanayisi açısından güçlü bir ticari ürün olan ve kilosu 200- 250 liradan alıcı bulan mavi yemiş, çiftçilerin üretim kültürüne girdi.

75 dekar alanda üretim yapılıyor
Büyükşehir Belediyesinin 2020 ve 2021 yıllarında uygulanan projelerle Altınordu, Fatsa, Gölköy, Gülyalı, Gürgentepe, Kabadüz, Kumru, Perşembe, Mesudiye, Ulubey ve Ünye ilçelerindeki 40 üreticiye toplam 12 bin adet mavi yemiş ve 3 bin 500 bin adet aronia fidanı dağıtıldı.

Ekonomik getirisi üreticileri mutlu etti
Üreticilerin ilgisi üzerine projelerin devamı niteliğinde yeni bir çalışmayla yüzde 25 üretici katkılı olacak şekilde 3 bin adet mavi yemiş ve 4 bin 500 adet aronia fidanı dağıtımı sağlandı. İl genelinde 75 dekar alanda kapama bahçeler kuruldu. Ordu topraklarını seven ve verimin oldukça iyi olduğu mavi yemiş ekonomik getirisi ile üreticileri de mutlu etti.


Ekonomi 15.04.2023 12:00:25 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da koruyucu aileler ve çocuklar için iftar programı düzenlendi

2

Adana'da belediye otobüsüyle çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

3

Gülnar Belediye Başkanı Önge'den iftar programı

4

Mut Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasından iftar programı

5

Adana'da Yeşilay gönüllüleri iftarda buluştu

6

Mersin Çiçekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Özdemir, ESOB başkanlığına adaylığını açıkladı

7

GÜNCELLEME - Mersin'de tarım işçilerini taşıyan minibüsün şarampole devrilmesi sonucu 3 kişi öldü, 11 kişi yaralandı

8

Isparta'da 700 yıllık "Buhur Suyu" geleneği canlandırıldı

9

Isparta'da şehit mezarlarının bakım ve temizliği yapıldı

10

Mersin'de tarım işçilerini taşıyan minibüsün şarampole yuvarlanması sonucu 2 kişi öldü, 12 kişi yaralandı