Organik Atıklar Gübreye Dönüştürülüyor

Organik Atıklar Gübreye Dönüştürülüyor

Osmaniye Belediyesi, Sıfır Atık projesi kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Organik atıklar, kompost makinesi ile gübreye dönüştürerek geri dönüşüme kazandırılıyor.

Osmaniye Belediyesi, Sıfır Atık projesi kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Organik atıklar, kompost makinesi ile gübreye dönüştürerek geri dönüşüme kazandırılıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde başlayan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen proje kapsamında organik atıklar, kompost makinesi aracılığı ile doğal gübre haline dönüştürülüyor.

Proje kapsamında pilot okul olarak belirlenen Ertuğrul Gazi, Şehit Yasemin Tekin, Fatih ve Dede Korkut İlkokulu ile Tosçelik Sosyal Bilimler Pansiyonu olmak üzere toplam 5 noktaya organik gübre kompost makinesi yerleştirildi.

Atıkların çevreye ve doğaya verdiği zararların önüne geçerek aynı zamanda da şehir ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlamak ve hedefimiz sıfır atık diyen Osmaniye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Hüseyin Küçük; “Sıfır atık konusunda farkındalık yaratmak öğrencilerimizin bu konuda bilinçlenmesine katkı sunmak adına bu çalışmalarımıza okullarımızdan başladık. Pilot okul olarak belirlediğimiz 5 okulumuza kompost makineleri yerleştirdik. Bu makine sayesinde kahve ve çay atıkları, otlar, dökülmüş ağaç yaprakları, sebze ve meyve atıkları gibi organik atıklar kompost makinesi sayesinde organik gübre haline dönüştürülüyor. Elde edilen gübreler ise ağaç, çiçek, meyve ağaçları ve sebze yetiştiriciliğinde kullanılacak. İlerleyen zaman içerisinde Osmaniye Belediyesi olarak bu uygulamayı daha da genişleterek ilimiz genelinde yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Uygulamayı başlattığımız öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizden olumlu dönüşler alıyoruz. Projemizin uygulanması noktasında bizlere destek veren İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, öğretmenlerimize ve okul idarecilerimize teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı. 



Osmaniye 20.12.2023 17:22:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Şehit Başkomiser Kamuran Üçgül'ün cenazesi, Osmaniye'de toprağa verildi

2

Dr.Korkmaz Tabipler Odasının Yeni Başkanı Oldu

3

Osmaniye'de uçurtma şenliği

4

Adıyaman'daki şehitler göz yaşlarıyla memleketlerine uğurlandı

5

Osmaniye'de 5 düzensiz göçmen yakalandı

6

Hemşehrimiz Şehit Oldu

7

Elektrikli araç sayısı artınca işletmeciler de iş yerlerine şarj üniteleri kurmaya başladı

8

Milli hokeyciler, Avrupa Şampiyonası için Osmaniye'de kampa girdi

9

Özdokur, Başkan Yardımcısı Oldu

10

Karalar'dan Olcar'a Ziyaret