Ormanın gözleri... 5 bin hektarlık alanı kesintisiz gözetliyor

Ormanın gözleri... 5 bin hektarlık alanı kesintisiz gözetliyor

Ormanın gözleri... 5 bin hektarlık alanı kesintisiz gözetliyor

Adana’da orman yangınlarıyla mücadelede kritik rol oynayan otomatik yangın gözetleme kulesi, 5 bin hektar alanı 7/24 kesintisiz gözetliyor.
Otomatik yangın gözetleme kulelerinin yaygınlaştırılmasını hedefleyen ’Ormanın Gözleri’ projesi çerçevesindeki insansız yangın gözetleme kulesi Adana Orman Bölge Müdürlüğü, Balcalı Orman İşletme Şefliği yerleşkesine yapıldı.
Balcalı Orman İşletme Şefliği yerleşkesinde bulunan, İnsansız Orman Yangın Gözetleme Sistemi ile Adana’nın akciğerleri konumundaki başta Seyhan Baraj Gölü Havzası ve Çukurova Üniversitesi Kampüsü olmak üzere yaklaşık 5 bin hektar orman alanı 7/24 kesintisiz gözetleniyor. Sistem, herhangi bir yangın anında yangının koordinatlarını ilgili kişilere otomatik olarak bildirerek yangına en kısa zamanda müdahale edilmesine imkan sağlıyor.


Güncel 2.02.2023 15:22:47 0

İlginizi Çekebilir

1

Attder Akdeniz Bölgede Görev Değişimi

2

Toprakkale’de, sokak hayvanlarının tedavisi için iş birliği protokolü

3

Osmaniye CHP İlçe Danışma Kurulu Toplandı

4

Erbakan, partisinin Osmaniye Kongresine Katıldı

5

Kadirli’de orman işletme şampiyon oldu

6

Çalışkan: Gazeteciler Toplumun Vicdanıdır

7

Osmaniye’de, Aile ve Gençlik Fonu’na 288 çift başvuru yaptı

8

Osmaniye’den 47 sporcu, Kick Boks Türkiye Şampiyonasına katılacak

9

Bilge Sitesi Davasında Tahliye Kararı; Osmaniye Eski Belediye Başkanı Kadir Kara Tahliye Edildi

10

Öksüz, 7 Ocak’ı Ziyaret Etti