Ormanlarda gençleştirme çalışmaları

Ormanlarda gençleştirme çalışmaları

Ormanlarda gençleştirme çalışmaları

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünce doğal veya yapay gençleştirme ya da ağaçlandırma çalışmalarıyla kurulan meşcerelerde bakım çalışmaları aralıksız devam ediyor.
Gediz Orman İşletme Şefliği 67, 68, 107, 108 ve 168 nolu 2022 yılı sıklık bakımı sahalarında sürdürülen sıklık bakım çalışmaları da bunlardan biri. Gediz Orman İşletme Şefliği tarafından yapılan çalışmalar çerçevesinde istikbal bireylerinin işaretlenmesi, bakım patikalarının işaretlenmesi ve kontrol parsellerinin oluşturulması işleri danışman orman mühendisleri tarafından yürütülüyor. Meşcerelerin sıklık çağında uygulanan orman bakımı tedbirlerinden olan sıklık bakım çalışmaları ile geleceğin istikbal ağaçlarına daha ferah bir yaşam alanı oluşturuluyor.
Gediz Orman İşletme Şefi Osman Mozka, kontrolünde yapılan çalışmalar ile geleceğin istikbal ağaçları bugünden belirlenerek, kolayca tanınır ve bulunur duruma getiriliyor ve bu ağaçların ışık ve hava ihtiyaçları sağlanıyor.


Güncel 21.09.2021 10:53:31 0

İlginizi Çekebilir

1

Futbol: Trendyol 1. Lig

2

Karsan, ILO ve Borçelik işbirliğiyle meslek liselerindeki kız öğrencileri iş hayatına hazırlayacak

3

Hatay'da "Desenlerde Çoğalan Kültürel Hafıza ve Dayanışma Projesi" etkinliği düzenlendi

4

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeybek, Muhittin Böcek'i cezaevinde ziyaret etti

5

ÜNLÜ & Co Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi yeni dönemine başladı

6

"Elmacı Dede" Hatay'dan aldığı mandalinaları Mehmetçiğe ulaştıracak

7

Osmaniye’nin Toprakkale ilçesinde trafik kazası: 6 yaralı

8

Medicana'dan yeni H3N2 grip varyantı uyarısı

9

Antakya'da sis etkili oldu

10

Osmaniye’de otobüste 277 kaçak cep telefonu ele geçirildi