Ormanya’da engelli leylekler için özel proje

Ormanya’da engelli leylekler için özel proje

Ormanya’da engelli leylekler için özel proje

Türkiye’nin önemli kuş göç yollarından biri olan Kocaeli’de yorulan, yaralanan ya da göçe katılamayan leylekler için Ormanya’da yeni bir proje hazırlandı.
Her yıl gerçekleşen kuş göçünde önemli bir güzergah olan Kocaeli, binlerce leyleği ağırlıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, göç esnasında yorulan, yaralanan ya da göçe katılamayan leyleklere Ormanya’da kurduğu Düşkün Leylekler Evi’nde bakım, tedavi ve rehabilitasyon hizmeti sunuyor.
Tedavisi tamamlanan ama tekrar göç edecek gücü ve yeteneği olmayan leylekler için başlatılan proje çerçevesinde engelli leyleklerin üreyebilmesi ile ilgili gerekli şartlar sağlanmış olacak. Düşkün Leylekler Evi çevresinde bulunan ağaç ve çatı üstlerine yerleştirilmek üzere 120 ve 150 cm çaplarında bulunan 12 yuva hazırlanıp, montaj işlemleri Ormanya ekipleri tarafından gerçekleştirildi.
Biyolog, veteriner hekim ve bakıcıların gözetiminde devam edecek süreçte engelli leyleklerin üreme biyolojisi ve davranışları hakkında önemli bulguların elde edilmesi bekleniyor. Engelli ve kısa mesafe uçabilen leyleklerin yerleştirilen hangi yuvaları tercih edeceği, ederse yuva kurma süreçleri, konum, yükseklik ve çapa göre öncelikli yuva tercihlerinin gözlemlenmesi planlanıyor.


Güncel 16.04.2023 10:18:53 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de Özgecan Aslan anısına "Kadının Sözü" konseri düzenlendi

2

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Osmaniye'de gençlerle bir araya geldi:

3

Adana'da helikopter destekli "huzur ve güven" uygulaması yapıldı

4

AK Parti Grup Başkanvekili Zengin, Burdur'da iftar programında konuştu:

5

Sakaryaspor-Adana Demirspor maçının ardından

6

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Isparta'da ziyaretlerde bulundu

7

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Osmaniye'de temaslarda bulundu

8

Futbol: Trendyol 1. Lig

9

AFAD Başkanı Pehlivan, Hatay'da depremzede çocuklarla iftar yaptı

10

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Isparta'da iftar programında konuştu: