Ortaokul öğrencisi geliştirdiği yazılımla kask kullanım oranını artırmayı amaçlıyor

Ortaokul öğrencisi geliştirdiği yazılımla kask kullanım oranını artırmayı amaçlıyor

Ortaokul öğrencisi geliştirdiği yazılımla kask kullanım oranını artırmayı amaçlıyor

HATAY - Hatay'ın İskenderun ilçesinde, 11 yaşındaki ortaokul öğrencisi Mete Taş, trafikte kask kullanım oranını arttırmaya yönelik geliştirdiği yazılımla TÜBİTAK yarışmasında ikincilik elde etti.

İskenderun Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Taş, "Kamera Destekli Kask Kontrol Sistemi ile Güvenli Sürüşler Projesi" hazırlayarak TÜBİTAK'ın 2204-B Ortaokul Araştırma Projeleri Yarışması'na katıldı.

Türkiye finallerine kalan Taş, ikincilik elde ederek geliştirdiği projeyle motosiklet sürücülerinin kask kullanım oranını artırmak istiyor.

Projesi sayesinde trafik kazalarının önlenmesine katkı sağlamayı amaçlayan Taş, AA muhabirine, hayalinin yazılım mühendisliği olduğunu söyledi.

Taş, TÜBİTAK'ın yarışmasında ödül alan projesiyle ilgili "Sistemim, motosiklet sürücülerinden kask takanları ve takmayanları tespit ediyor. Eğer kask takmayan sürücüyü görürse, resmini ekrana yansıtıyor ve üzerinde bir sloganla farkındalık oluşturmayı amaçlıyorum." dedi.

İskenderun Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Ahmet Yelseli ise okulda özel ve yetenekli öğrencilere eğitim verdiklerini söyledi.

Öğrencisinin başarısını tebrik eden Yelseli, "Gerçekten bizler için çok büyük bir onur ve çok büyük bir gurur. Öğrencilerimiz daha çok bilim odaklı çalıştıkları için genelde hedeflerini sorduğumuzda daha çok böyle BAYKAR, ASELSAN ve HAVELSAN gibi yerlerde çalışmak istiyor." diye konuştu.
 



Yurt Dünya 4.07.2024 14:14:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Lokman Hekim Sağlık Grubu'ndan hayat kurtaran kalp krizi önlemleri

2

Antalya Devlet Opera ve Balesi'nde görev değişikliği

3

ALKÜ ile Irak üniversiteleri arasında işbirliği protokolü imzalandı

4

Garanti BBVA'dan yılın ilk çeyreğinde 25 milyar 398 milyon 699 bin lira net kar

5

Kahramanmaraş'taki "İrişkit Festivali"nde 46 metrelik mangalda irişkit pişirildi

6

Üniversiteler Arası Spor Müsabakaları ile Halk Dansları Türkiye Şampiyonası, Antalya'da başladı

7

ATÜ'de "Diplomasi Zirvesi: Şekillenen Yeni Dünya" programı başladı

8

Antalya merkezli "change" araç operasyonunda 2 kişi tutuklandı

9

Antalya Düşünce Platformu, İl Emniyet Müdürü İlker Arslan'ı konuk etti

10

Dünya Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası'nın 2. etabı Antalya'da tamamlandı