OSB`de Fabrikalar teker teker kapanıyor

OSB`de Fabrikalar teker teker kapanıyor

                Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi`nde faaliyet gösteren ve 5 bin kişinin çalıştığı ifade edilen Beyteks Tekstil Fabrikası çalışanlarının işine son verdi ve fabrikayı kapatmaya hazırlanıyor.

                Kapanmak üzere olan Beyteks Tekstil Fabrikası ile birlikte onun yan sanayisi olan 18 fabrikanın daha kapanmak üzere olduğu iddia ediliyor.

                Türkiye`nin 3. büyük iplik üreticisi olan Beyteks Tekstil Fabrikası`nın kapanması ve ardından 18 fabrikanın daha kapanacağı endişesi OSB`de büyük üzüntü yaratıyor. Diğer yandan Osmaniye`nin işsizliğine bir nebzede olsa çare olan OSB`deki tekstil devi Beyteksin aniden kapanma kararı çalışanlarını kara kara düşündürmeye başladı.

                Ayrıca OSB`de bazı büyük fabrikaların inşaatının bitmesine rağmen üzerine satılık levhası  yazılması da çok garip bir durum olarak nitelendiriliyor.

                Bu arada dışarıdan gelen büyük yatırımcılara "arsa yok" cevabı verilip başka illere yönlendirilmesi çelişkili bulunuyor. Bir tarafta kaba inşaatı bitmiş bazı fabrikalarda satılık levhası yazarken,Osmaniye`ye gelerek büyük yatırım yapacak olan iş adamlarına "arsa yok" cevabı ise, garip karşılanıyor.OSB`de bazı  işlerin yanlış gittiği ortada. Tabi bu gidişe de birilerinin çıkıp "dur" dememesi olayı daha da karmaşık ve  kötü boyutlara götürüyor.Başta sayın Valimiz Kerem Al `ın OSB`ye müdahale etme zamanın geldiği belirtiliyor. OSB cazibesini kaybedip yatırımcıları elinden kaçırdığı takdirde Osmaniye`de işsizlik tavan yapar bizden söylemesi.

                OSB`Nİ YOLLARI YAPILSIN

                Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi`nin yollarının delik deşik olması ulaşımı oldukça zorlaştırırken, çukurdan düşen ve çukurdan kaçmak isteyen sürücüler kaza ile burun buruna geliyorlar.Çok kötü durumda olan yolların biran evvel en azından yama yapılması isteniyor.



Güncel 25.10.2016 04:52:13 0

İlginizi Çekebilir

1

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

2

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

3

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı

4

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

5

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

6

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

7

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

8

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

9

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

10

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi