OSB`de Fabrikalar teker teker kapanıyor

OSB`de Fabrikalar teker teker kapanıyor

                Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi`nde faaliyet gösteren ve 5 bin kişinin çalıştığı ifade edilen Beyteks Tekstil Fabrikası çalışanlarının işine son verdi ve fabrikayı kapatmaya hazırlanıyor.

                Kapanmak üzere olan Beyteks Tekstil Fabrikası ile birlikte onun yan sanayisi olan 18 fabrikanın daha kapanmak üzere olduğu iddia ediliyor.

                Türkiye`nin 3. büyük iplik üreticisi olan Beyteks Tekstil Fabrikası`nın kapanması ve ardından 18 fabrikanın daha kapanacağı endişesi OSB`de büyük üzüntü yaratıyor. Diğer yandan Osmaniye`nin işsizliğine bir nebzede olsa çare olan OSB`deki tekstil devi Beyteksin aniden kapanma kararı çalışanlarını kara kara düşündürmeye başladı.

                Ayrıca OSB`de bazı büyük fabrikaların inşaatının bitmesine rağmen üzerine satılık levhası  yazılması da çok garip bir durum olarak nitelendiriliyor.

                Bu arada dışarıdan gelen büyük yatırımcılara "arsa yok" cevabı verilip başka illere yönlendirilmesi çelişkili bulunuyor. Bir tarafta kaba inşaatı bitmiş bazı fabrikalarda satılık levhası yazarken,Osmaniye`ye gelerek büyük yatırım yapacak olan iş adamlarına "arsa yok" cevabı ise, garip karşılanıyor.OSB`de bazı  işlerin yanlış gittiği ortada. Tabi bu gidişe de birilerinin çıkıp "dur" dememesi olayı daha da karmaşık ve  kötü boyutlara götürüyor.Başta sayın Valimiz Kerem Al `ın OSB`ye müdahale etme zamanın geldiği belirtiliyor. OSB cazibesini kaybedip yatırımcıları elinden kaçırdığı takdirde Osmaniye`de işsizlik tavan yapar bizden söylemesi.

                OSB`Nİ YOLLARI YAPILSIN

                Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi`nin yollarının delik deşik olması ulaşımı oldukça zorlaştırırken, çukurdan düşen ve çukurdan kaçmak isteyen sürücüler kaza ile burun buruna geliyorlar.Çok kötü durumda olan yolların biran evvel en azından yama yapılması isteniyor.



Güncel 25.10.2016 04:52:13 0

İlginizi Çekebilir

1

İSG "Sabiha Gökçen'in İzinde" serisinin üçüncü buluşmasını düzenledi

2

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Kahramanmaraş'ta konuştu:

3

Bakan Yumaklı, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü hizmet binası açılışında konuştu:

4

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Kahramanmaraş'ta TARDİP Projesi'nin tanıtım programında konuştu:

5

Bozyazı'da emniyet, jandarma ve sahil güvenlik mensuplarına başarı belgesi verildi

6

Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, Adana'da temaslarda bulundu

7

Adana'da "Akdeniz Diyabet Akademisi 7. Toplantısı" düzenlendi

8

Adana'da sigara bırakma poliklinikleri geçen yıl 5 bin 782 kişiye hizmet verdi

9

Hatay'da uyuşturucu operasyonunda 4 zanlı tutuklandı

10

Eğirdir Gölü'ne Aksu Havzası'ndan yıllık 42 milyon metreküp su aktarılacak