Osmangazi’de bilim ve teknoloji buluşmaları

Osmangazi’de bilim ve teknoloji buluşmaları

Osmangazi’de bilim ve teknoloji buluşmaları

Osmangazi Belediyesi, Bursalıları bilim ve teknolojiyle buluşturmaya devam ediyor. Osmangazi Belediyesi, Bilgi Güvenliği Derneği’yle ortaklaşa düzenlediği etkinlikte Aselsan Genel Müdür Yardımcısını Bursalılarla buluşturdu.
Bursalıların bilim ve teknolojik bilgilere ulaşması için yıl boyu etkinlikler düzenleyen Osmangazi Belediyesi bu etkinliklere bir yenisini ekledi. Bilgi Güvenliği Derneği’yle ortaklaşa düzenlenen etkinlikte Aselsan Genel Müdür Yardımcısı Taha Yücel ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fazıl Kırkbir’i Şadırvanlı Han Eğitim Akademisi’ndeBursalılarla buluşturdu.
“Yerli ve Milli Türk Savunma Sanayinin Gelişimi ve Dünya’daki Yeri” isimli seminerde konuşan Aselsan Genel Müdür Yardımcısı Taha Yücel, “Ortaya bulut kavramı çıktı. Bulut üzerinden bazı hizmetler alma bir bilgisayara fazla yüklenmeyip buluttan işlemlerin yapılabildiği bir ortam bu. Ama o buluta koyduğunuz verinin güvenliğini sağlamanız lazım. En az toprak ve savunma sanayi kadar veriyi korumak önemli. Bizim sahip olduğumuz çok değerli kaynaklarımız var bunları savunuyoruz. Ülkemizde ürettiğimiz veriyi burada tutmak en az toprağımızı korumak kadar önemli.Sizinsosyal medyaya yüklediğiniz her şey yurt dışına giden bir veri aslında. Sizin üzerinizden veri transferi yapılıyor. Bu hizmetler ağırlıklı olarak bedava. Ben gençlere şunu söylüyorum; bir hizmet size bedava sunuluyorsa orada sizden çok değerli bir şey alınıyor demektir.Sosyal medya uygulamaları sayesinde sizden öyle değerli bilgiler alıyor ki sizi sizden daha iyi tanıyor hale geliyor.” ifadelerini kullandı.
Savunma sanayiindeki son dönemdeki gelişmelerden bahseden Yücel, “Bizim bağlantı hızlarımız çok yavaştı. Kayıt kapasitemizi ve veri saklama imkanımız çok düşüktü. Bundan dolayı büyük veriyi yönetmek yapay zekanın temelidir. Büyük veriyi yönetmek için sizin ona göre kapasitenizin çok yüksek olması lazım, işte bunlar şimdi oldu. Artık küçücük bir uygulama özelliğine çok yüksek hafıza koyabiliyorsunuz. Bizim radar sistemimiz var, radarın her bir modülü bir kütüphane kadar bilgi saklayabiliyor. Üzerinde binlerce modül var. Birkaç yıl önce savunma sanayinde bizim beraber çalıştığımız ekip var. O ekip,California’da düzenlenen ‘nerede suç olacak tahmin etme’ yarışmasındabirinci oldu” dedi.
Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fazıl Kırkbir de konuşmasında Türkiye’ye karşı ‘Yapamazsınız’ algısı oluşturulduğunu belirterek, “Bize yıllarca siz bunu yapamazsınız algısı oluşturdular. Biz bu algıyı kırarak yerli ve milli teknolojinin başarılı olmasını sağladık. Biz gençlerimize bu özgüveni aşılayarak yerli ve milli teknolojiyi daha yükseğe çıkartacak gençlerin yetişmesini arzu ediyoruz” diye konuştu.
Bilgi Güvenliği Derneği Bursa Şube Başkanı Hüseyin Yavuz da, “Son 20 yılda Türkiye’de ön plana çıkan Türkiye’nin yerli ve milli hamlesini gençlerimize sevdirmek, onlara yapılan bu çalışmaları anlatmak için her ay alanında uzman hocalarımızı Bursalılarla buluşturuyoruz” diyerek kendilerine verdiği destekten dolayı Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür etti.


Eğitim 9.05.2023 14:32:34 0

İlginizi Çekebilir

1

Asansöre sıkışarak feci şekilde can verdi

2

Survivor’da bir Osmaniye’li daha!

3

Kadirli’de öncelik alt yapı

4

Osmaniye’de normal doğum toplantısı

5

Gümrük Vergisi Nedir, Nasıl Ödenir?

6

Atış poligonu yenilenecek

7

CHP’den Toprakkale’de esnaf ziyareti

8

Osmaniye’de intiharı önleme toplantısı

9

Osmaniye’de Yenidoğan Canlandırma Eğitimi Tamamlandı

10

Osmaniye Eczacılar Odası’na Ödül