Osmaniye semalarında ’Starlink’ uyduları görüldü

Osmaniye semalarında ’Starlink’ uyduları görüldü

Osmaniye semalarında ’Starlink’ uyduları görüldü

Elon Musk’ın kurucusu ve CEO’su olduğu SpaceX’in uzaya gönderdiği Starlink uyduları, Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde net olarak görüldü.
Türkiye’nin birçok kentinde olduğu gibi Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde de vatandaşların gökyüzünde gördükleri ışıklı cisimler şaşkınlığa neden oldu. Işıkların, Elon Musk’ın kurucusu ve CEO’su olduğu uzay taşımacılığı şirketi SpaceX’in uzaya gönderdiği Starlink uydularına ait olduğu öğrenilirken uydunun sıralı ışık şeklinde geçişi net olarak vatandaşların cep telefonu kameralarına yansıdı.
Starlink, SpaceX’in dünyanın yetersiz hizmet alan bölgelerine internet erişimini kolaylaştırmak için yıllardır üzerine çalıştığı uzay tabanlı bir sistem olarak biliniyor. Elon Musk’ın kurucusu olduğu SpaceX, Starlink uydularıyla dünya yörüngesinde 12 bin uyduluk ağ kurmayı planlıyor. Projenin 2027’de tamamlanması hedefleniyor.


Güncel 26.09.2022 00:41:43 0

İlginizi Çekebilir

1

Burdur'da tır ve 2 otomobilin karıştığı kazada 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı

2

Kahramanmaraş'ta köprüden düşen otomobildeki 5 kişi yaralandı

3

Hatay'da takla atan otomobildeki bebek öldü

4

"Narenciye Mevsimi" sergisi, Mersin'de sanatseverlerle buluştu

5

Hatay'da evde çıkan yangında 2 kişi dumandan etkilendi

6

Mersin'de iki katlı ev yangında kullanılamaz hale geldi

7

Mersin'de kardan kapanan yolları açma çalışmaları sürüyor

8

Mersin'de cipin cami duvarına çarpması kamerada

9

CHP Grup Başkanvekili Başarır, Adana'da konuştu:

10

AK Parti heyeti su taşkınlarından etkilenen Kumluca'daki çiftçileri ziyaret etti