Osmaniye Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Balkaya Göz Yaşları Arasında Toprağa Verildi

Osmaniye Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Balkaya Göz Yaşları Arasında Toprağa Verildi

Osmaniye Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Balkaya Göz Yaşları Arasında Toprağa Verildi

Osmaniye Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Balkaya Göz Yaşları Arasında Toprağa Verildi Merhum Balkaya için Osmaniye Belediyesi Hizmet Binası önünde tören düzenlendi. Evli ve 3 çocuk babasıBalkaya, kılınan cenaze namazının ardından Asri mezarlıktaki aile kabristanında gözyaşları arasında toprağa verildi. 
Merhum Mustafa Balkaya’nın cenazesi evinde helallik alınmasının ardından götürüldüğü Osmaniye Belediyesi Hizmet Binası önünde tören düzenlendi. Osmaniye Belediyesi’nde 2 dönem Belediye Başkan Yardımcılığı, 2 dönem Belediye Meclis Üyeliği ve 1 dönem de İmar A.Ş. Genel Müdürlüğü görevlerinde yer alan Balkaya’nın özgeçmişi okundu. Ardından Belediye Meclis Üyesi Feramuz Akbıyık tarafından Kur’an-ı Kerim okundu, dua edildi. 
Belediye Başkanı Kadir Kara konuşmasında, “Bazen sözün bittiği yere geliyoruz. İşte şuanda sözün bittiği bir noktadayız. Mustafa Balkaya kardeşim benim üç dönem beraber çalıştığım, görev yaptığım ve bu süre içerisinde de hiçbir görevden kaçmayan fedakâr, cefakâr bir kardeşim bir dostum. Osmaniye için çok büyük fedakârlıklarda bulunduğuna inanıyorum. Görevine âşık bir insandı. Mustafa Balkaya Bey Osmaniye adına, Osmaniye Belediyesi adına, ailesi adına çok büyük bir kayıptır. Kendisi gerçekten çok büyük bir değerdi. Kendisinin aramızdan ayrılmış olmasından dolayı duyduğum üzüntüyü ifade etmeye kelimeler yeterli olmaz. Kalbim acıyor. Mustafa Bey, çalışkanlığı, gayreti, feraseti, olgunluğu, ağabeyliği, dürüstlüğü, hoşgörüsü, bütün herkesi kucaklamasıyla Osmaniye Belediyesi tarihinde iz bırakan, Osmaniye sosyal toplumunda iz bırakan çok değerli bir şahsiyet. Onu kaybetmenin acısını ve üzüntüsünü yüreğimizde sürekli hissedeceğiz. Ailesinin acısını bütün kalbimizle paylaşıyoruz. Toprağın bol, nurlar içinde uyu. Seni Osmaniye sevdi, takdir etti, sana çok değer verdi. Çünkü sen bu değeri hak ettin. Osmaniye için her şeyini verdin. Osmaniye’de bugün burada seni ebedi yolculuğuna uğurlamak için toplanmış vaziyette. Allah mekânını cennet eylesin.” Dedi. 
Vali Erdinç Yılmaz ise Merhum Mustafa Balkaya’ya Allahtan rahmet diledi. Vali Yılmaz, “İnanıyoruz inşallah mekânı cennet olsun. Dualarımızla gönderiyoruz. Osmaniye’mize hizmet aşkıyla dolu, her anını hizmetle geçirmeye çalıştığına ahit oldum. Çok beyefendi, dürüst, devlet adamlığı olan, Osmaniye’mizi memleketini toprağını seven çok kıymetli bir değerimizi maalesef bu dünyadan sonsuz aleme yolcu ediyoruz. Yüreğimiz yanıyor, üzgünüz. Allah mekanını cennet eylesin.” Diye konuştu. 
Cenaze törenine Vali Erdinç Yılmaz, Belediye Başkanı Kadir Kara, 12’nci Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Albay Hakan Kocabaş, il protokolünün diğer üyeleri, Belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye personelleri ile vatandaşlar katıldı. Merhum Mustafa Balkaya’nın cenazesi Asri mezarlıkta kılınan cenaze namazının ardından aile mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi. 
İlk, orta ve lise eğitimini Adana'da tamamlayan, lise eğitiminin ardından Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü'nden mezun olan Mustafa Balkaya, Osmaniye Derviş Paşa Lisesi ve Atatürk Lisesi'nde matematik öğretmenliği yaptı.1986 yılında öğretmenlik görevinden ayrılarak özel bir dershane kurdu. Kurmuş olduğu dershanede hem yöneticilik hem de matematik öğretmenliği görevlerini üstlendi. 



Osmaniye 22.01.2024 17:38:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Elektrikli araç sayısı artınca işletmeciler de iş yerlerine şarj üniteleri kurmaya başladı

2

Milli hokeyciler, Avrupa Şampiyonası için Osmaniye'de kampa girdi

3

Özdokur, Başkan Yardımcısı Oldu

4

Karalar'dan Olcar'a Ziyaret

5

Cevdetiye MHP Belde Başkanı İstifa Etti

6

Osmaniye’de Toplu Taşıma Araçlarında Klima Ve Genel Temizlik Denetimi

7

Osmaniye'de uyuşturucuyla yakalanan zanlı tutuklandı.

8

Osmaniye’de otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

9

Osmaniye'de toz taşınımı etkili oluyor

10

Osmaniye'de "KVKK Okulda Projesi" etkinliği düzenlendi