OSMANİYE BELEDİYESİ SİVRİSİNEK MÜCADELE ÇALIŞMASI

OSMANİYE BELEDİYESİ SİVRİSİNEK MÜCADELE ÇALIŞMASI

Osmaniye Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ilaçlama Amirliği vektör(sivrisinek,karasinek,tatarcık v.s.) üreme alanlarına yönelik çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor.

Ekiplerimiz tarafından 12 ay devam etmekte olan ve şubat ayı itibariyle hız verilen larva mücadelesi kapsamında, şehrimizde bulunan 36 mahallenin tamamında tüm üreme alanları tespit edilip, periyodik aralıklarla ilaçlama yapılıyor.

Veteriner İşleri Müdürlüğü İlaçlama Amirliği bünyesinde oluşturulan ekipler akşamları ise uçkun ilaçlaması işlemlerini yerine getiriyor. Gece ilaçlaması kapsamında sivrisinek, karasinek ve tatarcık uçkunlarına karşı tüm mahalleleri kapsayacak şekilde, dünya sağlık örgütü tarafından önerilen yöntem ve metodlara kullanılarak; ULV(Ultra Low Volume) ve Mist Blower cihazları kullanılarak haftada 1 kez tekrarlanıyor.

Ekiplerimizce vatandaşlarımızdan özellikle içinde su biriktiren oto lastiği, su kapları gibi malzemeleri bahçe ve boş alanlarda bırakılmaması,  havuz, kova ve bidonların uzun süre su dolu olarak bekletilmemesi, bahçe ve sokak aralarında halı vb yıkama işlemlerinin yapılmaması,bahçede bulunması muhtemel tuvalet kuyularının tamamen kapalı olduğundan emin olunması ve çöplerin sızdırmaz çöp torbalarına konularak konteynerlere bırakılması isteniyor.

Osmaniye Belediyesi tarafından toplum sağlığını tehdit eden vektör mücadelesinde Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği ve Sağlık Bakanlığımızca ruhsatlandırılan ilaçlar kullanılıyor.



Osmaniye 21.05.2020 15:26:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de 54 kişi tutuklandı

2

Osmaniye Eczacı Odası, kentteki çocuklar için 23 Nisan etkinliği düzenledi

3

Atalan Şelalesi Harika

4

Başkan Uyutmaz'a Ziyaret

5

Öğrencilerden Albak'a Ziyaret

6

Kadirli Belediyesi Kent Lokantası Temelini Attı

7

Osmaniye'de 9 düzensiz göçmen yakalandı

8

Osmaniye'de tekvando şöleni düzenlendi

9

Osmaniye Belediyesi'nde üst düzey atama

10

Osmaniye'de etkinlik alanına inmek isteyen yamaç paraşütçüsü ağaca takıldı