Osmaniye Belediyesi Yaz Spor Okulları Devam Ediyor

Osmaniye Belediyesi Yaz Spor Okulları Devam Ediyor

Osmaniye Belediyesi tarafından ‘Sağlıklı ve eğlenceli bir yaz için’ sloganı ile düzenlenen 13’üncü Yaz Spor Okulları futbol, basketbol, voleybol ve okçuluk gibi alanlarda usta eğitmenler tarafından eğitim alan yüzlerce öğrencinin katılımıyla devam ediyor.

Osmaniye Belediyesi’nin Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında 7-14 yaş arası çocuklara yönelik düzenlediği 13’üncü Yaz Spor Okulları yüzlerce öğrencinin katılımıyla devam ediyor. ‘Sağlıklı ve eğlenceli bir yaz için” sloganı ile ücretsiz olarak başlatılan Yaz Spor Okulları’nda öğrencilerin kas ve eklemlerinin gelişmesi ile ekip olarak sosyalleşmeleri amaçlanıyor. Osmaniye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından görevlendirilen uzman eğitmenler tarafından futbol, basketbol, voleybol, okçuluk, çim hokeyi, halk oyunları, badminton, bocce, okçuluk, dart, masa tenisi, akıl zeka oyunları ve izcilik branşlarında eğitim almaya devam eden öğrenciler, keyifli ve eğlenceli bir yaz geçiriyor.

Usta eğitmenler tarafından futbol kursunda eğitim alan öğrenciler topa yatkınlık, top sürme, top sektirme, kontrollü vuruşlar ve teknik beceriler kazanırken basketbol kursunda da turnike atışlar, uzak şut atışları, ikili ve üçlü takım çalışmaları ile atış tekniklerini öğreniyorlar. Voleybol kursuna katılan öğrenciler de manşet pas atışları, parmak pas, alttan servis atışı, smaç adımlaması, smaç müdafaa, smaç plase, ve blok çeşitlerinde eğitim alırken, geleneksel Türk okçuluğu kurslarına katılan öğrenciler ise, okçuluk tarihi, atış teknikleri, yarışma kuralları ve talimler konularında eğitim almaya devam ediyorlar.

Öte yandan akıl zeka oyunları kurlarına katılan öğrenciler de, akıl yürütme, işle zeka pratiği, sözel dilsel zeka geliştirme, hafıza oyunları, strateji oyunları, geometri ve mekanik oyunlarla zeka çözümlemeleri oyunlarında usta öğretiler tarafından eğitim almaya devam ediyorlar.

Yaz Spor Okulları’na katılmaktan duydukları mutluluğu ifade eden öğrenciler, “Servisle ulaşımımız sağlanıyor. Burada alanlarımızla ilgili ısınma hareketlerinden sonra takım oluşturarak maçlar yapıyoruz. Hocalarımız yeri geliyor bire bir yeri geliyor toplu olarak bizlere eğitimler veriyorlar. Aldığımız eğitimler doğrultusunda hocalarımızın gözetimin de öğrendiklerimizi teknik olarak uyguluyoruz. Yaz bizim için dolu dolu, keyifli ve eğlenceli geçiyor. Belediye Başkanımıza ve hocalarımıza teşekkür ederiz” dediler.



Osmaniye 27.07.2023 22:50:00 0

İlginizi Çekebilir

1

İşçi Bayramı Osmaniye’de Kutlandı

2

Çenet, kadrosunu kuruyor

3

Gülsoy, Sağlık Bakanı Koca'yı Ziyaret

4

Katı Atık Birliği Başkanlığı’na Gizlice Seçildi

5

Sakızgediği Otoban Bağlantı Yolu Tamamlandı

6

Osmaniye'de 5 kişi tutuklandı

7

Yılanın Isırdığı Kadın Yaşamını Yitirdi

8

Osmaniye'de Bahar Temizliği

9

Yılda 1 Ton Bal Üretiyor

10

Şehit Başkomiser Kamuran Üçgül'ün cenazesi, Osmaniye'de toprağa verildi