Osmaniye Defterdar’lıktan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne ziyaret

Osmaniye Defterdar’lıktan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne ziyaret

Osmaniye Defterdar’lıktan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne ziyaret

OSMANİYE - Defterdar Emin Temiz, Vergi Dairesi Müdürü Levent Selçuk, Gelir Müdür V. İbrahim Hacıbebekoğlu, Osmaniye Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Murat Yalçın’ı ziyaret ederek, 7326 sayılı Vergi affı ve Yapılanması konusu için bilgilendirme yaptı.

Ziyarette, Vergi Affı ve Vergi Yapılandırması olarak bilinen 7326 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun hakkında bilgiler veren Defterdar Temiz, “Söz konusu Kanun ile; ​Kesinleşmiş alacakların, Kesinleşmemiş veya dava safhasında bulunan alacakların, İnceleme ve tarhiyat safhasında bulunan işlemlerin yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeler yapılmaktadır. Bununla birlikte Kanun'da ayrıca; ​Matrah ve vergi artırımı, İşletme kayıtlarının düzeltilmesine ilişkin düzenlemeler de yer almaktadır” dedi.

7326 Sayılı Kanun kapsamında yapılandırmaya konu alacaklar ile ilgili de bilgi veren Temiz, “​Vergiler (VUK kapsamına giren vergi, resim harçlar) ve vergi cezaları, Gümrük vergileri ve idari para cezaları, Sigorta primleri, Topluluk sigortası primleri, Emeklilik keseneği ve kurum karşılığı, İşsizlik sigortası primi, Sosyal güvenlik destek primi, Çeşitli idari para cezaları bu kapsamdadır. Ayrıca belirtilen bu alacaklara ilişkin her türlü faiz, zam, gecikme zammı, gecikme faizi, cezai faiz, gecikme cezası gibi fer’i alacaklar da bu kapsamdadır. Konu ile ilgili her türlü bilgi kurumumuzdan detaylı olarak alınabilir” şeklinde konuştu.

Yangın Bölgesine Ayrı Bir Uygulama Olacak!

Ziyarette Osmaniye ile ilgili ayrıcalığa da değinen Defterdar Emin Temiz, “7326 sayılı kamuoyunda vergi affı ile alakalı yasadan yararlanmak için son başvuru günü 30.09.2021 tarihidir. Ödeme süresi için ise başlangıç tarihi 01.11.2021 1.taksit, 2.taksit ise 30.11.2021 ve 2’şer aylık ara ile olacak. Ancak Osmaniye ve Kadirli Vergi Dairesi mükellefleri buralarda olan yangından dolayı Hazine ve Maliye Bakanlığımızın buraları mücbir sebep ilan ettiğinden, ödeme süreleri ilk taksit ödeme son günü 31.12.2021 tarihinde başlayarak 2’şer aylık halinde olacaktır” dedi.



Osmaniye 21.09.2021 11:49:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Şipal, gazetemizi ziyaret etti

2

Çukurova'nın Efes'i Kastabala

3

DP'li Enginyurt Osmaniye'ye Geliyor

4

Dörtyol'daki trafik kazasında ölen 6 kişi toprağa verildi

5

Bakan Tekin Düziçi'nde

6

Osmaniye'de Karaçay Deresi'nin kenarındaki toprak yol çöktü

7

Adana İl Tarım Müdürlüğünün Paylaştığı Adana Yer Fıstığı Görseline Osmaniye’den Tepki

8

Kaya, Ödül Törenine Katıldı

9

AK Parti’de Geleneksel Vefa İftarı

10

Jandarmadan Yaşlılar Günü Etkinliği