OSMANİYE DEVLET HASTANESİ'NDE DEPREM VE YANGIN TATBİKATI

OSMANİYE DEVLET HASTANESİ

Osmaniye Devlet Hastanesi'nde, depremden kurtarma, yangın söndürme ve acil durum tahliye tatbikatı yapıldı. 2019 yılı Hastane Afet Planı (HAP) kapsamında gerçekleştirilen, tatbikat öncesi hastane salonunda personele yönelik "Afet ve Acil Durum" konulu seminer verildi.
Çok sayıda Sağlık Meslek Lisesi öğrencisinin de katıldığı tatbikatta, senaryo gereği hastanede deprem alarmı verilerek, olay yerine Afet ve Acil Durum (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), 112 Acil Servisi, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.
Hastane Başhekimi Tamer Gülsur'nun telsizle talimatıyla, sağlık görevlileri yaralıları sedyelerle hastane bahçesinde kurulan mobil sahra hastanesine taşıdı. Bu arada, senaryo gereği, deprem ve sonrasında meydana gelen yangın nedeniyle hastane çatısında bulunan afetzede, güvenlik tedbirlerinin ardından sedyeye alınarak ip yardımıyla aşağı indirildi. İlk yardım çadırında müdahale edilen yaralılar ambulanslarla başka hastanelere sevk edildi. Hastane çalışanları daha sonra itfaiye ekipleri gözetiminde yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirdi. Yangının tüpünün kullanımı hakkında bilgi verilen çalışanlar, ardından yakılan ateşi söndürerek deneyim kazandılar.
Osmaniye Devlet Hastanesinde Başhekimi Tamer Gülsur, periyodik olarak doğal afet tatbikatı düzenlendiğini belirterek, doğal afetler sonrasında, çalışanların anında müdahale kabiliyetini geliştirmek için tatbikatın önemli olduğunu söyledi. Dr. Gülsur, "Afetlere her an hazır olmamız gerekiyor. Hızlı hareket etmeyi bu tür tatbikatlarla sağlamaya çalışıyoruz. Tatbikatta bizlere destek veren AFAD ve itfaiye ekiplerine teşekkür ediyoruz. Başarılı bir tatbikat oldu" dedi.
Gülsur, doğal afet tatbikatlarının devam edeceğini sözlerine ekledi.

Haber: İbrahim EMÜL/OSMANİYE



Osmaniye 17.10.2019 12:39:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Şipal, gazetemizi ziyaret etti

2

Çukurova'nın Efes'i Kastabala

3

DP'li Enginyurt Osmaniye'ye Geliyor

4

Dörtyol'daki trafik kazasında ölen 6 kişi toprağa verildi

5

Bakan Tekin Düziçi'nde

6

Osmaniye'de Karaçay Deresi'nin kenarındaki toprak yol çöktü

7

Adana İl Tarım Müdürlüğünün Paylaştığı Adana Yer Fıstığı Görseline Osmaniye’den Tepki

8

Kaya, Ödül Törenine Katıldı

9

AK Parti’de Geleneksel Vefa İftarı

10

Jandarmadan Yaşlılar Günü Etkinliği