Osmaniye Devlet Hastanesi’nde Türkiye’nin ilk hastane içi halk kütüphanesi açıldı

Osmaniye Devlet Hastanesi’nde Türkiye’nin ilk hastane içi halk kütüphanesi açıldı

Osmaniye Devlet Hastanesi’nde Türkiye’nin ilk hastane içi halk kütüphanesi açıldı

Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, Türkiye’de ilk kez bir hastane içerisinde kurulan Osmaniye Devlet Hastanesi Halk Kütüphanesi hizmete açıldı. 300 metrekarelik alana kurulan kütüphane, 7 binden fazla kitabı ve 50 kişilik oturma kapasitesiyle hem sağlık çalışanlarına hem de vatandaşlara hizmet verecek.

Törende ilk konuşmayı yapan Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Taner Beyoğlu, kütüphane hizmetlerinin ülke genelinde hızla geliştiğini belirterek Osmaniye’de açılan bu kütüphanenin hayırlı olmasını diledi.

Belediye Başkanı İbrahim Çenet ise Osmaniye Devlet Hastanesi’nin kente yakışan modern bir sağlık kurumu olduğunu belirterek, kütüphanenin kazandırılmasının kültürün ve eğitimin hayatın her alanında yer alması açısından önemli bir adım olduğunu söyledi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu, Osmaniye’nin kültürel zenginliğine vurgu yaparak, “Yaklaşık 300 metrekarelik alanda kurulan bu kütüphanemiz, 7 binin üzerinde kitap koleksiyonu ve 50 kişilik oturma kapasitesiyle Osmaniyelilere hizmet verecek. Tıp alanındaki kaynakların yer aldığı danışma bölümü de sağlık çalışanlarımız için büyük bir imkân sağlayacaktır.” dedi.

Vali Erdinç Yılmaz ise yaptığı konuşmada kütüphanenin Türkiye’de bir ilk olma özelliğine dikkat çekerek, “Doğumdan mezara kadar okumak diyoruz. Bu kütüphane, hastalarımız, sağlık çalışanlarımız ve vatandaşlarımız için hem rehabilite edici hem de kültürel anlamda önemli bir merkez olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek Osmaniye Devlet Hastanesi Halk Kütüphanesi resmî olarak açıldı.



Osmaniye 30.09.2025 13:53:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Mut'ta mahalle sakinleri iftarda bir araya geldi

2

Karaisalı Kaymakamı Bozoğlan, engelli bireylerle iftarda buluştu

3

LÖSEV'den Adana'da Dünya Kadınlar Günü programı

4

Türk Eğitim-Sen Antalya Şubesi "Kadınlar Günü"nü kutladı

5

Isparta'da öğrencilerden "Bir Kumanya, Bir Sofra, Bin Umut" kampanyası

6

Isparta'da eşine yardım ederken lastiğin patlaması sonucu uçuruma savrulan kadın öldü

7

Isparta'daki cam seyir terası "Yeşilay Haftası" kapsamında yeşil ışıkla aydınlatıldı

8

Kumluca Belediye Meclisinin Mart Ayı Toplantısı yapıldı

9

Burdur'da kamyonetle çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

10

Hatay'da depremlerde öksüz ve yetim kalan çocuklara iftar verildi