Osmaniye İl Hıfzıssıhha Meclisi Yeni Kararlar Aldı

Osmaniye İl Hıfzıssıhha Meclisi Yeni Kararlar Aldı

Osmaniye İl Hıfzıssıhha Meclisi Yeni Kararlar Aldı

Osmaniye İl Hıfzıssıhha Meclisi 07.01.2022 tarihinde Saat: 14:00’da Vali Yardımcısı Adem YILMAZ başkanlığında Valilik Cebeli Bereket, Toplantı Salonunda Olağanüstü olarak  toplanaram bir dizi yeni kararlar aldı.

Son dönemde Covid-19 virüsünün yeni varyantının (Omicron) etkisiyle salgının yayılımında tüm Dünya’da ve özellikle Avrupa’da hızlı bir artış yaşanmaktadır. Ülkemizde de Omicron varyantı nedeniyle son dönemlerde günlük vaka sayılarında artış trendine girildiği görülmektedir.

Koronavirüs salgınının yeni varyantının ülkemize etkisinin en aza indirilmesi, salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riskin yönetilmesi ve hastalığın yayılıma hızının kontrol altında tutulması için salgınla mücadele amacıyla alınan tedbirlerin uygulanması büyük önem taşımaktadır.

1. Yenibir karar alınıncaya kadar konaklama tesisleri, yeme-içme yerleri gibi yerlerde canlı icra edilenler de dahil olmak üzere müzik yayınlarının saat 24.00’e kadar yapılabileceği,

2. Nikah ve düğün merasimlerinde canlı müzik icrası da dahil olmak üzere müzik yayınının saat 24.00’e kadar yapılabileceği,

3. Yukarıda belirtilen tedbirlerin uygulanmasında herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyetlere neden olunmaması, alınan kararlara uymayan vatandaşlara Kabahatler Kanunu ve Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 inci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına, Oy birliği ile karar verilmiştir.

 

  

 



Osmaniye 12.01.2022 17:41:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Şipal, gazetemizi ziyaret etti

2

Çukurova'nın Efes'i Kastabala

3

DP'li Enginyurt Osmaniye'ye Geliyor

4

Dörtyol'daki trafik kazasında ölen 6 kişi toprağa verildi

5

Bakan Tekin Düziçi'nde

6

Osmaniye'de Karaçay Deresi'nin kenarındaki toprak yol çöktü

7

Adana İl Tarım Müdürlüğünün Paylaştığı Adana Yer Fıstığı Görseline Osmaniye’den Tepki

8

Kaya, Ödül Törenine Katıldı

9

AK Parti’de Geleneksel Vefa İftarı

10

Jandarmadan Yaşlılar Günü Etkinliği