Osmaniye, il olduktan sonra ilk kez Ankara’da tanıtılacak

Osmaniye, il olduktan sonra ilk kez Ankara’da tanıtılacak

TÜRKİYE’nin80’inci vilayeti Osmaniye, il olmasının üzerinden geçen 27 yılın ardından ilk kez başkent Ankara’da tanıtılacak. Osmaniye’yi Tanıtma Derneği Genel Başkanı (OSTADER) Bahri Çolpan, Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde ki tanıtım günlerinin 9-12 Kasım tarihleri arasında düzenleneceğini söyledi. Çolpan, etkinliğin dört dörtlük olması için, 47 arkadaşıyla birlikte gece gündüz çalıştıklarını ifade etti. 27 yıldan bu yana tanınma sıkıntısı çeken Osmaniye’yi tanıtmak için ellerinden geleni yapacaklarını ve hedeflerinin en az 40 vilayette Osmaniye’yi tanıtmak olduğunu belirten Çolpan şunları söyledi: 
“Stantlarımızda, Osmaniye’nin fıstıklı kebabı ve fıstıklı çiğköftesi, Osmaniye etli kömbesi, Osmaniye kömbesi, Kadirli usulü sucuk ekmek, dünyaca ünlü meşhur Karatepe kilimlerimiz olacak. Ayrıca, Şalgam, Zorkuntava, halka tatlı, toğa, Osmaniye zeytinyağı ve salamura zeytinler, Osmaniye fıstığının değişik çeşitleri, Osmaniye’nin dağlarında özenle beslenen danalardan üretilen et sucuğunu stantlarımızda Ankaralıların beğenisine sunacağız. 8 Kasım çarşamba günü Ayrancı Semt Pazarı girişinde Osmaniye tanıtım günlerinin lansmanını yaparak Ankaralılara 50 gramlık 10 bin paket Osmaniye fıstığı ve ayrıca etli kömbe ve bayram kömbesi ücretsiz olarak ikramda bulunacağız. Tarihi ve turistik yerleri, yaylaları ve ayrıca yöresel lezzetleri ile Osmaniye’nin tüm güzelliklerini Ankaralılara anlatacağız.” dedi.
Çolpan, tarihinde ilk kez yapılan bu etkinliğin herkes tarafından sahiplenmesi gerektiğini belirterek, “Tanıtım işi gönül işi. Biz Osmaniye tanıtım gönüllüleri olarak, bugüne kadar çok mücadele verdik. Osmaniyeli olan tüm hemşerilerimiz yanımızda görmek istiyoruz. Çok büyük ses getirmesini beklediğimiz bu etkinlik Osmaniye’nin önünü açacaktır. Lafla Osmaniyeli olunmuyor. Herkesin elimizden tutarak bu güzel şehrin tanınmasına katkı sağlamasını bekliyorum ”diye konuştu.



Osmaniye 7.11.2023 15:30:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Özdokur, Başkan Yardımcısı Oldu

2

Karalar'dan Olcar'a Ziyaret

3

Cevdetiye MHP Belde Başkanı İstifa Etti

4

Osmaniye’de Toplu Taşıma Araçlarında Klima Ve Genel Temizlik Denetimi

5

Osmaniye'de uyuşturucuyla yakalanan zanlı tutuklandı.

6

Osmaniye’de otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

7

Osmaniye'de toz taşınımı etkili oluyor

8

Osmaniye'de "KVKK Okulda Projesi" etkinliği düzenlendi

9

Osmaniye'de yakalanan terör örgütü PKK/YPG şüphelisi tutuklandı

10

Osmaniye'de yangın söndürme dronu düştü