Osmaniye ilk kez Ankara’da tanıtılacak

Osmaniye ilk kez Ankara’da tanıtılacak

Türkiye’nin 80. vilayeti Osmaniye, il olmasının üzerine 27 yıl geçtikten sonra ilk kez Başkent Ankara’da tanıtım günleri düzenliyor. 

 


Osmaniye  ve şehir dışında yaşayan tüm Osmaniyeliler heyecanlandıran bu etkinlik 9-12 Kasım tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak. İlk kez yapıldığı için çok büyük ilgi gören bu etkinlikle ilgili bir açıklama yapan Osmaniye’yi Tanıtma Derneği Genel Başkanı Bahri Çolpan, ilk kez yapılan etkinliğin dört dörtlük olması için, 47 arkadaşıyla birlikte gece gündüz çalıştıklarini ifade ederek,” Osmaniye’nin fıstıklı kebabı, fıstıklı çiğköftesi, Osmaniye etli kömbesi, Osmaniye kömbesi, Kadirli usulü sucuk ekmek, dünyaca ünlü meşhur karatepe kilimleri, Şalgam, Zorkun tava, halka tatlı ,toğa, Osmaniye zeytinyagi ve salamura zeytinler, Osmaniye fıstığını değişik çeşitleri. Osmaniye’nin dağlarında özenle beslenen danalardan üretilen et sucuğunu stantlarımızda Ankaralıların beğenisine sunacağız. 8 Kasım 2023 Çarşamba günü Ayrancı Semt pazarı girişinde Osmaniye tanıtım günlerininin lansmanını yaparak Ankaralılara 50  gramlık 10 bin paket Osmaniye fıstığı ve ayrıca etli kömbe ve bayram kömbesi ücretsiz olarak ikramda bulunacağız.Tarihi ve turistik yerleri, yaylaları ve ayrıca yöresel lezzetleri ile Osmaniye’nin tüm güzelliklerini Ankaralılara anlatacagiz. 27 yıldan bu yana tanınma sıkıntısı çeken Osmaniye’mizi tanıtmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Hedefimiz en az 40 vilayette Osmaniye’yi tanıtmaktır”dedi.
Çolpan, tarihinde ilk kez yapılan bu etkinliğin herkes tarafından sahipmesi gerektiğini sözlerine ekleyerek, “ tanıtım işi gönül işi. Biz Osmaniye tanıtım gönüllüleri olarak, bugüne kadar çok mücadele verdik. Osmaniyeli olan tüm hemşerilerimiz yanımızda görmek istiyoruz. Çok büyük ses getirmesini beklediğimiz bu etkinlik Osmaniye’nin önünü açacaktır. Lafla Osmaniyeli olunmuyor. Herkesin elimizden tutarak bu güzel şehrin tanınmasına katkı sağlamasını bekliyorum”diye konuştu.



Osmaniye 4.11.2023 15:47:00 0
Anahtar Kelimeler: Osmaniye Ankara’ tanıtılacak

İlginizi Çekebilir

1

Özdokur, Başkan Yardımcısı Oldu

2

Karalar'dan Olcar'a Ziyaret

3

Cevdetiye MHP Belde Başkanı İstifa Etti

4

Osmaniye’de Toplu Taşıma Araçlarında Klima Ve Genel Temizlik Denetimi

5

Osmaniye'de uyuşturucuyla yakalanan zanlı tutuklandı.

6

Osmaniye’de otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

7

Osmaniye'de toz taşınımı etkili oluyor

8

Osmaniye'de "KVKK Okulda Projesi" etkinliği düzenlendi

9

Osmaniye'de yakalanan terör örgütü PKK/YPG şüphelisi tutuklandı

10

Osmaniye'de yangın söndürme dronu düştü