OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ'NE 10 YENİ BÖLÜM AÇILIYOR

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nde, 10 yeni bölümün daha açılması uygun görüldü. Önümüzdeki yıldan itibaren öğrenci alabilecek yeni programların, Düziçi Meslek Yüksek Okulu Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik Programı, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Anestezi Programı, Çocuk Gelişimi Programı, Fizyoterapi, İlk ve Acil Yardım Programı, Tıbbi Dokümantasyon Sekreterlik, Tıbbi Görüntüleme Teknikerliği ve Yaşlı Bakımı Programları olduğu bildirildi.
Üniversite ziyaretinde konuşan Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya, "Bölgemizin ekonomik ve sosyal gelişimi için stratejik adımlar atmayı sürdüren, üniversitemizin yeni akademik birimlerle güçlenmesi için yürütülen girişimler, günden güne meyvelerini vermektedir. Dinamik,  gelişime açık özverili çalışan  kadrosuyla planlı gelişimini sürdüren üniversitemizde, 10 yeni bölümler ve programlar kazandırılması konusundaki teklifimiz 6 şubat 2020  tarihli yürütme kurulu toplantısında değerlendiren Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), talep edilen yeni programların  açılmasını uygun gördü."dedi.
Kaya açıklamasının devamında, "Üniversitemizde açılacak yeni programların amaçları doğrultusunda  başta yaşlı ve engelli hastalar olmak üzere toplumun sağlık gereksinimlerinin karşılanmasında önemli bir işleve sahip olduğu bilinmektedir. Bölgemiz halkının sağlıkla ilgili memnuniyetini artırmak, bölgenin kalkınmasına da katkıda bulunacaktır. İnsanımızın hayat kalitesini arttırmak suretiyle sosyal hayata tutundurulmasında ve sağlık sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi ile bölgenin sosyo-ekonomik kalitesinin artırılması da öngörülmektedir" diye bilgi verdi.

Haber: İbrahim EMÜL/OSMANİYE



Osmaniye 20.02.2020 15:43:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Şipal, gazetemizi ziyaret etti

2

Çukurova'nın Efes'i Kastabala

3

DP'li Enginyurt Osmaniye'ye Geliyor

4

Dörtyol'daki trafik kazasında ölen 6 kişi toprağa verildi

5

Bakan Tekin Düziçi'nde

6

Osmaniye'de Karaçay Deresi'nin kenarındaki toprak yol çöktü

7

Adana İl Tarım Müdürlüğünün Paylaştığı Adana Yer Fıstığı Görseline Osmaniye’den Tepki

8

Kaya, Ödül Törenine Katıldı

9

AK Parti’de Geleneksel Vefa İftarı

10

Jandarmadan Yaşlılar Günü Etkinliği