Osmaniye Lezzet Festivali Sona Erdi

Osmaniye Lezzet Festivali Sona Erdi

Osmaniye Belediyesi tarafından ulusal düzeyde düzenlenen “Lezzet Festivali” binlerce kişinin katılımıyla tamamlandı

Osmaniye Belediyesi tarafından ulusal düzeyde düzenlenen “Lezzet Festivali” binlerce kişinin katılımıyla tamamlandı. Türkiye’nin birçok kentinden 50’ye yakın Şef’in katıldığı festivalde açılan 80 stantta yüzlerce yöresel yemek ve ürünler vatandaşlara sunuldu. Çeşitli etkinliklerinde düzenlendiği festivalde yetişkinlerin yanı sıra gençler ve çocuklarda unutulmadı. 

Devlet Bahçeli Meydan’ında toplanan protokol üyeleri ve vatandaşların eski belediye önü Atatürk Caddesi’ne kadar gerçekleştirdiği kortej yürüyüşü ile başlayan festival kurdele kesimiyle açıldı. Cadde üzerine 80 stant kurulurken yarışmaların yapılacağı sahne platformu ile etkinliklerin gerçekleştirileceği sahne tırı da festival alanı içerisinde yerini aldı. 11-12 Mayıs tarihleri arasında vatandaşlara hizmet veren festivale binlerce kişi katılım gösterirken Annemin Yemekleri Yöresel Yemek Yarışması’nın yanında Gastroshowlar da sergilendi. 7’den 70’e tüm vatandaşlara hitap eden festivalde müzik dinletileri ve gençlik konserlerinin yanında türkü geceleri de yapıldı. Çocuklarında unutulmadığı festivalde çocuklara özel hazırlanan “Pamuk Prenses ve Kırmızı Başlıklı Kız” gibi birçok oyun sahnelendi. 

YAZAR DİLEK CESUR ‘ANNELER GÜNÜ’NE ÖZEL SÖYLEŞİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Birçok etkinliğe ev sahipliği yapan ‘Lezzet Festivali’ anneleri ve anne adaylarını da unutmadı. Bu çerçevede Aile Danışmanı ve Yazar Dilek Cesur ‘Anneler Günü’ne özel söyleşi gerçekleştirdi. Yüzlerce vatandaşın katılım sağladığı söyleşide Yazar Dilek Cesur, hayat deneyimlerini anekdotlar halinde sevenleriyle paylaştı. Söyleşinin ardından okurlarının kitaplarını imzalayıp fotoğraf çektiren Cesur, Lezzet Festivali’nde Anneler Günü söyleşisi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti. 

ANNELERİN YEMEKLERİ YÖRESEL YEMEK YARIŞMASI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Lezzet Festivali çerçevesinde “Osmaniye Yer Fıstığı” temalı yorumuyla yapılan Anne Yemekleri Yöresel Yemek Yarışması da festivale katılan vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Ahmet Hanifi Aksu, Mahmut Düzgün, Ali Küpeli, İsmail Aslankol, İzzettin Arsüt, Hasan Şahin, Ahmet Uçman, Hidayet Kızıları, Mehmet Emin, Ahmet Hocaoğlu, İsmail Arslan ve Eshabil Karaman gibi ünlü şeflerin görev aldığı yarışmada toplam 17 yemek şeflere sunuldu. Şeflerin tek tek tadım yaptıkları yemekler puanlanarak yarışmanın kazananları belirlendi. Yarışmacıların ve vatandaşların heyecanla beklediği yarışmada Fatma Altun birinci olurken Nil Koç ikinci Rukiye Barutçu da üçüncü oldu. Yarışmacılar ödüllerini Belediye Başkanı İbrahim Çenet, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Turgay Uzun ile Milliyetçi Hareket Partisi Osmaniye İl Başkanı Yusuf Çomu’dan aldı.

 

ANNE YEMEKLERİ YÖRESEL YEMEK YARIŞMASI’NDA BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM ÇENET’TEN GASTROSHOW

Anne Yemekleri Yöresel Yemek Yarışması’nda şef önlüğünü giyen Belediye Başkanı İbrahim Çenet, vatandaşların heyecanlı izleyişleri arasından kurulan seyyar mutfak platformunda et sote yemeği yaptı. Yemeğin yapıldığı sırada gastroshowlarada imza atan Başkan Çenet, sergilediği performansla şeflerin takdirini alırken vatandaşlardan da alkış topladı. Hazırlanan yemeği sunum tabağına alan Başkan Çenet, şeflerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. 

LEZZET FESTİVALİ’NDE ÇOCUKLARDA UNUTULMADI

Osmaniye Belediyesi tarafından bu yıl ulusal düzeyde düzenlenen “Lezzet Festivali” binlerce kişinin katılımıyla sona erdi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği festivalde çocuklarda unutulmadı. Bu kapsamda çocuklara özel olarak sahnelenen “Pamuk Prenses ile Kırmızı Başlıklı Kız” oyunlarıyla çocuklar doyasıya eğlendi. Yüzlerce çocuğun alanı dolduğu etkinlikte renkli görüntüler oluşurken çocuklar da zaman zaman oyunlara katılım sağladı. 

“OSMANİYE KAZANIYORSA BİZ KAZANIYORUZ DEMEKTİR”

Festivale katılan herkese teşekkür eden Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, “11-12 Mayıs tarihleri arasından gerçekleştirdiğimiz Lezzet Festivali vatandaşlarımızın yoğun ilgisiyle karşılandı. 50’ye yakın şefin katıldığı festivalimizde 80 stant vatandaşlarımıza hizmet verdi. Çeşitli yarışmalarında yapıldığı festivalimizin Anneler Günü’ne denk gelmesinden dolayı da Anneler Günü etkinliği düzenledik. Yazar Dilek Cesur hanımefendi festival alanımızda söyleşi gerçekleştirdi. Biz istedik ki festivalimizde her kesime hitap edelim. Çocuklarımız da unutmadık. Çocuklarımız için çeşitli müzik etkinlikleri ile çeşitli oyunlar sahneledik. Katılımların yoğun geçtiği etkinliklerde vatandaşlarımıza ve geleceğimiz olan çocuklarımıza teşekkür ederim. 2 gün süren festivalimizde Osmaniye’mizin yüzlerce yöresel yemeğini ve ürünlerini kurmuş olduğumuz stantlarda vatandaşlarımızın beğenisine sunduk Bu festivaller büyük bir kültür etkileşimi de berberinde getiriyor. Biz farklı yöreleri farklı yemek kültürlerini de bu vesileyle birbirimize tanıtıyoruz. Bizim için kazanan her daim Osmaniye olmasıdır. Eğer Osmaniye kazanıyorsa biz kazanıyoruz demektir. Festivalimize katılım gösteren ve emeği herkese teşekkür ederim” diye konuştu.



Osmaniye 13.05.2024 17:23:00 0
Anahtar Kelimeler: Osmaniye Lezzet Festivali

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de dereye giren kişi boğuldu

2

Osmaniye'de uyuşturucu operasyonlarında 33 şüpheli yakalandı

3

Depremlerden etkilenen Hatay, Adana ve Osmaniye'de mezarlıklar ziyaret edildi

4

Osmaniye'de depremlerde hasar alan ve restorasyonu tamamlanan cami ibadete açıldı

5

Güvenlik görevlisi kaza kurbanı oldu

6

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de öğrenciler karnelerini aldı

7

Osmaniye'den giden ve gelen Hakim ve Savcıların Tam Listesi

8

Ülkücü Camianın Önde Gelen İsimlerinden Ali Erat Göz Yaşları Arasında Toprağa verildi.

9

Kadirli Belediyesi Kent Lokantası açıldı

10

Osmaniye’de kaza:1 ölü