Osmaniye Olağanüstü İl Hıfzıssıhha Meclisi Bir Dizi Yeni Kararlar Aldı

Osmaniye Olağanüstü İl Hıfzıssıhha Meclisi Bir Dizi Yeni Kararlar Aldı

İl Hıfzıssıhha Meclisi23.02.2021tarihinde Saat: 10:00’da Vali Yardımcısı Adem YILMAZ başkanlığında Valilik Cebeli Bereket, Toplantı Salonunda Olağanüstü olarak toplanmıştır.

İl Hıfzıssıhha Meclisi23.02.2021tarihinde Saat: 10:00’da Vali Yardımcısı Adem YILMAZ başkanlığında Valilik Cebeli Bereket, Toplantı Salonunda Olağanüstü olarak toplanmıştır.

Fiziksel temas, hava yolu vb. yollarla çok hızlı bulaşabilen ve enfekte olan insan sayısı tüm Dünya’da hızlı şekilde yükselen Koronavirüs (Covid-19) salgınının, toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonun mutlak şekilde sağlanması hayati derecede öneme haizdir. Aksi hallerde virüsün yayılımı hızlanarak vaka sayısı ve tedavi gereksinimi artmakta; vatandaşlarımız hayatlarını kaybetme riski ile toplum sağlığı ve kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasına sebep olunmaktadır.

Koronavirüs salgınının görüldüğü andan itibaren Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda kamu kurum ve kuruluşlarımız tarafından birçok tedbir kararı alınmış ve uygulanmıştır.

Bu çerçevede aşağıda belirtilen ek tedbirlerin alınması gerektiği hususu değerlendirilmiştir.

1-İlimiz Merkez İlçeye Eyüp Sultan Mahallesi 5516 Sokak da 12.02.2021 tarihinden bu yana Koronavirüs (Covid-19) tanılı toplam 8 pozitif vaka tespit edilmiştir. Söz konusu vakaların Fatma Yavuzer Sitesinde ikamet etmeleri nedeniyle; bulaşın önlenmesini sağlamak, halk sağlığını korumak ve Koronavirüs (Covid-19) salgının kontrol amacıyla Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. Maddeleri gereğince 23.02.2021 tarihinden itibaren ikinci bir emre kadar Sağlık Personellerinin haricinde Fatma Yavuzer Sitesinin karantinaya alınmasına,

2-İlimiz Merkez İlçe Cumhuriyet Mahallesi 1536 Sokakda 13.02.2021 tarihinden bu yana Koronavirüs (Covid-19) tanılı toplam 9 pozitif vaka tespit edilmiştir.Sokakta cenaze töreni düzenlendiği tespit edilmiştir. Söz konusu vakaların Cumhuriyet Mahallesi 1536  Sokak’ta ikamet etmeleri nedeniyle; bulaşın önlenmesini sağlamak, halk sağlığını korumak ve Koronavirüs (Covid-19) salgının kontrol amacıyla Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. Maddeleri gereğince 23.02.2021 tarihinden itibaren ikinci bir emre kadar  Sağlık Personellerinin haricinde Cumhuriyet Mahallesi 1536  Sokağınkarantinaya alınmasına,

3-13.01.2021 tarih ve 03 nolu Olağanüstü İl Hıfzıssıhha Meclis Kararının 1. Maddesinde İlimiz Merkez İlçe Dervişli Köyünde 04.01.2021 tarihinden bu yana Koronavirüs (Covid-19) tanılı toplam 17 pozitif vaka ve bunların temaslısı 24 kişi tespit edilmiştir. Söz konusu vakaların Dervişli Köyünde 10 Hanede ikamet etmeleri nedeniyle; bulaşın önlenmesini sağlamak, halk sağlığını korumak ve Koronavirüs (Covid-19) salgının kontrol amacıyla Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. Maddeleri gereğince 13.01.2021 tarihinden itibaren ikinci bir emre kadar  Sağlık Personellerinin haricinde Dervişli Köyünün karantiya alınmıştır. Bugün  de yeni vakanın çıkmaması nedeniyle karantinanın 23.02.2021 tarih itibari ile kaldırılmasına,

4- Ülke geneline göre İlimizin vaka oranının çok yüksek seyretmesi ve vakaların çoğunluğunun da aile içi bulaş kaynaklı olması nedeniyle Koronavirüs (Covid-19) PCR sonucu pozitif olarak tespit edilen ve hastane yatış endikasyonu bulunmayan vakaların karantina sürecin ilk 7 (yedi) gününü KYK yurtlarında geçirmelerinin sağlanmasına.

5- Yukarıda belirtilen tedbirlerin uygulanmasında herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyetlere neden olunmaması, alınan kararlara uymayan vatandaşlara Kabahatler Kanunu ve Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 inci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına.

6- İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yerel basında duyurulmasına Oy Birliği ile karar verilmiştir.

 

 



Osmaniye 24.02.2021 14:48:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Özdokur, Başkan Yardımcısı Oldu

2

Karalar'dan Olcar'a Ziyaret

3

Cevdetiye MHP Belde Başkanı İstifa Etti

4

Osmaniye’de Toplu Taşıma Araçlarında Klima Ve Genel Temizlik Denetimi

5

Osmaniye'de uyuşturucuyla yakalanan zanlı tutuklandı.

6

Osmaniye’de otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

7

Osmaniye'de toz taşınımı etkili oluyor

8

Osmaniye'de "KVKK Okulda Projesi" etkinliği düzenlendi

9

Osmaniye'de yakalanan terör örgütü PKK/YPG şüphelisi tutuklandı

10

Osmaniye'de yangın söndürme dronu düştü