OSMANİYE OLAĞANÜSTÜ İL HIFZISSIHHA MECLİSİ YENİ KARARLAR ALDI

OSMANİYE OLAĞANÜSTÜ İL HIFZISSIHHA MECLİSİ YENİ KARARLAR ALDI

İl Hıfzıssıhha Meclisi 09.10.2020tarihinde Saat: 14:00’da Vali Yardımcısı Adem YILMAZ başkanlığında Valilik Cebeli Bereket, Toplantı Salonunda Olağanüstü olarak toplanmıştır.

İl Hıfzıssıhha Meclisi 09.10.2020tarihinde Saat: 14:00’da Vali Yardımcısı Adem YILMAZ başkanlığında Valilik Cebeli Bereket, Toplantı Salonunda Olağanüstü olarak toplanmıştır.

Fiziksel temas, hava yolu vb. yollarla çok hızlı bulaşabilen ve enfekte olan insan sayısı tüm Dünya’da hızlı şekilde yükselen Koronavirüs (Covid-19) salgınının, toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonun mutlak şekilde sağlanması hayati derecede öneme haizdir. Aksi hallerde virüsün yayılımı hızlanarak vaka sayısı ve tedavi gereksinimi artmakta; vatandaşlarımız hayatlarını kaybetme riski ile toplum sağlığı ve kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasına sebep olunmaktadır.

Koronavirüs salgınının görüldüğü andan itibaren Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda kamu kurum ve kuruluşlarımız tarafından birçok tedbir kararı alınmış ve uygulanmıştır.

1-İlimizde yüzyüze ve uzaktan eğitim kapsamında köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki ekli listede belirtilen okullarımızın okul öncesi, ilkokullar ve ortaokullar ile imam hatip ortaokularının Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün 08.10.2020 tarih ve 14430520 sayılı yazılarında belirtilen (a) ve (b) çizelgelerde yer alan derslerin haftanın beş günü yüzyüze eğitimlerin yapılmasına,

2- Yukarıda belirtilen tedbirlerin uygulanmasında herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyetlere neden olunmaması, alınan kararlara uymayan vatandaşlara Kabahatlar Kanunu ve Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 inci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına oy birligi ile karar verilmiştir,

 



Osmaniye 19.10.2020 14:05:00 1
Behsat demiryürek
20.10.2020 06:34:32
Bu il hıfsızsıha kurulu neden il içerisinde malcılık yapmayı ,at eşek beslemeyi yasaklamaz...hani bu şehir yaşanacak tertemiz bir yerdi...pislikten ,pis kokudan başka bir özelliği olmayan ve zorbaların prim gördüğü bir il..

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de 237 kişi tutuklandı

2

Otobüste uyuşturucu bulundu 1 kişi tutuklandı

3

İyi Parti Belediye Meclis Üyesi Adayları Açıklama Yaptı

4

Toprakkale Belediye GES Santrali Açıldı

5

Muhtar Adayını Öldüren Kuzeni Yakalandı

6

Osmaniye'de 14 kişi tutuklandı

7

Muhtar Adayını Öldürdüler

8

OŞYAD, Aydınlar Mahallesi’nde “Kadınlar Günü” etkinliği düzenledi

9

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de ilk teravih kılındı

10

Demirci, güven tazeledi