OSMANİYE OLAĞANÜSTÜ İL HIFZISSIHHA MECLİSİ YENİ KARARLAR ALDI

OSMANİYE OLAĞANÜSTÜ İL HIFZISSIHHA MECLİSİ YENİ KARARLAR ALDI

İl Hıfzıssıhha Meclisi 13.01.2021 tarihinde Saat: 10:00’da Vali Yardımcısı Adem YILMAZ başkanlığında Valilik Cebeli Bereket, Toplantı Salonunda Olağanüstü olarak toplandı.

İl Hıfzıssıhha Meclisi 13.01.2021 tarihinde Saat: 10:00’da Vali Yardımcısı Adem YILMAZ başkanlığında Valilik Cebeli Bereket, Toplantı Salonunda Olağanüstü olarak toplandı. 

Fiziksel temas, hava yolu vb. yollarla çok hızlı bulaşabilen ve enfekte olan insan sayısı tüm Dünya’da hızlı şekilde yükselen Koronavirüs (Covid-19) salgınının, toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonun mutlak şekilde sağlanması hayati derecede öneme haizdir. Aksi hallerde virüsün yayılımı hızlanarak vaka sayısı ve tedavi gereksinimi artmakta; vatandaşlarımız hayatlarını kaybetme riski ile toplum sağlığı ve kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasına sebep olunmaktadır.

Koronavirüs salgınının görüldüğü andan itibaren Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda kamu kurum ve kuruluşlarımız tarafından birçok tedbir kararı alınmış ve uygulanmıştır.

Bu çerçevede aşağıda belirtilen ek tedbirlerin alınması gerektiği hususu değerlendirilmiştir.

1- İlimiz Merkez İlçe Dervişli Köyünde 04.01.2021 tarihinden bu yana Koronavirüs (Covid-19) tanılı toplam 17 pozitif vaka ve bunların temaslısı 24 kişi tespit edilmiştir. Söz konusu vakaların Dervişli Köyünde 10 Hanede ikamet etmeleri nedeniyle; bulaşın önlenmesini sağlamak, halk sağlığını korumak ve Koronavirüs (Covid-19) salgının kontrol amacıyla Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. Maddeleri gereğince 13.01.2021 tarihinden itibaren ikinci bir emre kadar  Sağlık Personellerinin haricinde Dervişli Köyünün karantiya alınmasına,

2- Yukarıda belirtilen tedbirlerin uygulanmasında herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyetlere neden olunmaması, alınan kararlara uymayan vatandaşlara Kabahatlar Kanunu ve Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 inci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına.Oy birliği ile karar verilmiştir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Osmaniye 14.01.2021 14:50:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de 237 kişi tutuklandı

2

Otobüste uyuşturucu bulundu 1 kişi tutuklandı

3

İyi Parti Belediye Meclis Üyesi Adayları Açıklama Yaptı

4

Toprakkale Belediye GES Santrali Açıldı

5

Muhtar Adayını Öldüren Kuzeni Yakalandı

6

Osmaniye'de 14 kişi tutuklandı

7

Muhtar Adayını Öldürdüler

8

OŞYAD, Aydınlar Mahallesi’nde “Kadınlar Günü” etkinliği düzenledi

9

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de ilk teravih kılındı

10

Demirci, güven tazeledi