Osmaniye Olağanüstü İl Hıfzıssıhha Meclisi Yeni Kararlar Aldı

Osmaniye Olağanüstü İl Hıfzıssıhha Meclisi Yeni Kararlar Aldı

Osmaniye İl Hıfzıssıhha Meclisi 18.02.2021 tarihinde Saat: 16:00’da Vali Yardımcısı Adem YILMAZ başkanlığında Valilik Cebeli Bereket, Toplantı Salonunda Olağanüstü olarak toplanmıştır.

Osmaniye İl Hıfzıssıhha Meclisi 18.02.2021 tarihinde Saat: 16:00’da Vali Yardımcısı Adem YILMAZ başkanlığında Valilik Cebeli Bereket, Toplantı Salonunda Olağanüstü olarak toplanmıştır.

Fiziksel temas, hava yolu vb. yollarla çok hızlı bulaşabilen ve enfekte olan insan sayısı tüm Dünya’da hızlı şekilde yükselen Koronavirüs (Covid-19) salgınının, toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonun mutlak şekilde sağlanması hayati derecede öneme haizdir. Aksi hallerde virüsün yayılımı hızlanarak vaka sayısı ve tedavi gereksinimi artmakta; vatandaşlarımız hayatlarını kaybetme riski ile toplum sağlığı ve kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasına sebep olunmaktadır.

Koronavirüs salgınının görüldüğü andan itibaren Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda kamu kurum ve kuruluşlarımız tarafından birçok tedbir kararı alınmış ve uygulanmıştır.

Bu çerçevede aşağıda belirtilen ek tedbirlerin alınması gerektiği hususu değerlendirilmiştir.

1- İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince Koronavirüs (Covid-19) yönünden riskli sayılabilecek meslek gruplarının ihtiyaç duyulması halinde Meslek Odaları, Kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği içinde Koronavirüs (Covid-19) yönünden taranmasına.

2- Sokağa çıkma yasağının uygulandığı saatlerde kısıtlamalardan muaf tutulan kesimlerin bu durumu suistimal etmesinin önlenmesi için gerekli belge ve güzergâh sorgulamasının yapılması, sorgulama sonucu güzergah dışında olduğunun tespit edilmesi halinde gerekli yasal işlemin yapılmasına.

3- İlimiz İlçe Merkez Issızca Köyünde 08.02.2021 tarihinden bu yana Koronavirüs (Covid-19) tanılı toplam 12 pozitif vaka tespit edilmiştir. Söz konusu vakaların Issızca Köyünde 5 hanede ikamet etmeleri nedeniyle; bulaşın önlenmesini sağlamak, halk sağlığını korumak ve Koronavirüs (Covid-19) salgının kontrol amacıyla Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. Maddeleri gereğince 19.02.2021 tarihinden itibaren ikinci bir emre kadar  Sağlık Personellerinin haricinde Merkez İlçe Issızca Köyünün karantiya alınmasına.

4- İlimiz Merkez İlçe Gebeli Mahallesi 3548 Sokakda 08.02.2021 tarihinden bu yana Koronavirüs (Covid-19) tanılı toplam 7 pozitif vaka ve bunların temaslısı 10 kişi tespit edilmiştir. Söz konusu vakaların Merkez Gebeli Mahallesi 3548 Sokakda ikamet etmeleri nedeniyle; bulaşın önlenmesini sağlamak, halk sağlığını korumak ve Koronavirüs (Covid-19) salgının kontrol amacıyla Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. Maddeleri gereğince 19.02.2021 tarihinden itibaren ikinci bir emre kadar  Sağlık Personellerinin haricinde Merkez ilçe Gebeli Mahallesi 3548 Sokağın karantiya alınmasına.

5- Yukarıda belirtilen tedbirlerin uygulanmasında herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyetlere neden olunmaması, alınan kararlara uymayan vatandaşlara Kabahatler Kanunu ve Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 inci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına.

Oy birliği ile karar verilmiştir.

 

 

 

 

 



Osmaniye 19.02.2021 15:00:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de yakalanan terör örgütü PKK/YPG şüphelisi tutuklandı

2

Osmaniye'de yangın söndürme dronu düştü

3

Osmaniye'de 54 kişi tutuklandı

4

Osmaniye Eczacı Odası, kentteki çocuklar için 23 Nisan etkinliği düzenledi

5

Atalan Şelalesi Harika

6

Başkan Uyutmaz'a Ziyaret

7

Öğrencilerden Albak'a Ziyaret

8

Kadirli Belediyesi Kent Lokantası Temelini Attı

9

Osmaniye'de 9 düzensiz göçmen yakalandı

10

Osmaniye'de tekvando şöleni düzenlendi