Osmaniye patileri sayfası daha çok cana ulaşmak için büyüyor

Osmaniye patileri sayfası daha çok cana ulaşmak için büyüyor

Osmaniye patileri sayfası daha çok cana ulaşmak için büyüyor

Osmaniyeli 24 yaşındaki hayvan sever sokak hayvanlarını beslemek için kurduğu insagram sayfasını dernekleştirmeye hazırlanıyor. Yaklaşık 1,5 yıl önce açtığı ve  “Osmaniye patileri” adını verdiği insagram sayfasıyla sokak hayvanlarını beslemek ve sahiplendirmek için mücadele eden 24 yaşındaki hayvan sever Merve Turhan, şimdi insagram sayfasını dernekleştirmeye hazırlanıyor. Eşiyle de hayvan besleme organizasyonunda tanışan Merve “Umarım sayımız her geçen gün daha da artar, ne kadar çok insan, o kadar çok pati” diyor.

Osmaniye patileri sayfası hayvan sahiplenmek isteyenlerle sahipsiz sokak hayvanlarını buluşturmayı amaçlıyor. Ayrıca sayfa hayvan severlerle periyodik olarak bir araya gelerek kent genelinde sokak hayvanlarını besliyor. Osmaniye patileri dernekleşerek daha çok sokak hayvanını doyurmayı ve ve daha çok sokak hayvanını hayvan severlerle buluşturmayı hedefliyor

“SOKAK HAYVANLARINA SAHİP ÇIKMAK İÇİN İNSAGRAM SAYFASI KURDUM”

Hayvan sevgisini, kurduğu insagram sayfasını ve sayfanın giderek büyümesiyle dernek kurma girişimlerini anlatan Merve Turhan amacının sokak hayvanlarına sahip çıkmak olduğunu aktarıyor. Hayvan sevgisinin aileden kazanılan bir duygu olduğunu dile getiren hayvan sever genç kadın kendisinde oluşan hayvan sevgisini şöyle anlattı:

 “Benim hayvan sevgim de küçük yaştan itibaren ailemin sahiplendiği yavru bir köpekle başladı, henüz 6 yaşındayken babam iş için il dışına çıkmıştı, dönerken telefonla arayıp bir sürprizi olduğu söyledi. Çocuk aklıyla oyuncak olabileceğini düşündüm, geldiğinde arabanın arka kapısını açtı ve gördüğüm 1 aylık yağmurdan sırılsıklam olmuş bir köpek yavrusuydu. Anayolda tek başına bulmuş getirmiş o zamandan itibaren hayvan sevgim oluşmaya başladı”

HAYVAN BARINAĞINDAN SAHİPLENDİĞİ SÜTLAÇ HAYATINI DEĞİŞTİRDİ.

Yaklaşık 4 sene önce hayatındaki her şeyin yolunda gitmesine rağmen bir şeyin eksik kaldığını bunun için bir hayvan sahiplenmeye karar verdiğini kaydeden Merve Turhan

“ Osmaniye barınağından bir kedi sahiplendim, henüz 2 aylık yoktu, ismini sütlaç koydum, hissettiğim eksikliği tamamladı sütlaç” dedi.

Ancak Sütlaç adlı kedisinin geçen sene hayatını kaybetmesiyle büyük bir acı duyduğunu aktaran Merve Turhan

“Evimizin bebeğiydi geceleri acıktığında kalkar onun için biberonda süt ısıtırdım, hayvanlar insanın çocuğu gibi oluyor gerçekten. Sütlaçı sahiplendikten sonra kapıma gelen hayvanlara aldığım mamalardan vermeye başladım, bilen bilir bugün kapımda 1 kediye mama verirsen yarın 2 kedi görürsün bu sayı her gün artar zamanla” ifadelerini kullandı

Bu şekilde besleme yapmaya başladığını sokak sokak gezip bir çok hayvanı doyurduğunu dile getiren Turhan

“Henüz öğrenci olduğum için maddi olarak yetememeye başladım kapıma gelen aç bir hayvanı geri çevirmek beni çok üzüyordu, yardım alabilmek için instagram sayfası açmaya karar verdim. Açıkçası bu sayfayı açarken pek umutlu değildim ama o kadar çok güzel kalpli insanla tanıştım ki bana hep destek oldular, destekçilerim sayesinde düzenli beslemeler yapabilmeye başladım. Sayfanın adını da Osmaniye patileri koydum” dedi.

Özellikle pandemi döneminde, sokağa çıkma kısıtlaması süresince sokaktaki hayvanlar daha da aç kaldıklarını aktaran Turhan bu dönemde sayfa üzerinden besleme grupları oluşturduğunu, beslemeler yapabilmek için valilikten gerekli izinleri aldık ve pandemi süresince beslemeler yaptıklarını kaydetti.

Tedaviye ihtiyacı olan bir çok hayvanı tedavi ettirdiklerini, kısırlaştırmalar yaptıklarını bir çok kayıp hayvanı sahibine ulaştırdıklarını ifade eden hayvan sever genç kadın, bir çok sokak hayvanına da yuva bulduklarını, hala da bulmaya devam etiklerini kaydetti.

“EŞİMLE SOKAK HAYVANLARINI BESLERKEN TANIŞTIK”

NİKAH ŞEKERİ YERİNE MAMA DAĞITTILAR

 Pandemi döneminde beslemeler yaparken eşiyle tanıştığını, kısa bir zaman önce evlendiklerini ve aktaran Turhan

“Bu mutlu günümüzde hayvanlar için ne yapabiliriz diye düşündük, nikah şekeri dağıtmak yerine sokak hayvanlarını doyurabilmek ve farkındalık oluşturmak adına imkanımız doğrultusunda misafirlere kuru mama dağıttık ve mamaları sokak hayvanlarına dağıtmalarını rica ettik, hem misafirlerimiz hem de bizler gerçekten çok mutlu olduk. Osmaniye patileri artık bir sayfa olmaktan çok bir aile oldu, artık kocaman bir aileyiz.” İfadelerini kullandı.

DAHA ÇOK CANA ULAŞMAK İÇİN DERNEKLEŞME KARARI

Osmaniye patilerinin büyümesi ve daha çok sokak hayvanına ulaşmak amacıyla dernekleşme kararı aldıklarını aktaran Turhan

“Hem yaptığımız işlerin daha şeffaf olması adına hem sesimizi daha çok insana duyurmak adına en kısa zamanda Osmaniye patileri derneğini kuracağız. Ne kadar çok insana ulaşırsak o kadar çok hayvana ulaşacağız, bu yolda her zaman destekçim olan herkese çok teşekkür ediyorum, umarım sayımız her geçen gün daha da artar, ne kadar çok insan, o kadar çok pati” diye konuştu.  

Kaynak: 24 saat gazetesi

 



Osmaniye 3.01.2022 15:13:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlandı

2

İşçi Bayramı Osmaniye’de Kutlandı

3

Çenet, kadrosunu kuruyor

4

Gülsoy, Sağlık Bakanı Koca'yı Ziyaret

5

Katı Atık Birliği Başkanlığı’na Gizlice Seçildi

6

Sakızgediği Otoban Bağlantı Yolu Tamamlandı

7

Osmaniye'de 5 kişi tutuklandı

8

Yılanın Isırdığı Kadın Yaşamını Yitirdi

9

Osmaniye'de Bahar Temizliği

10

Yılda 1 Ton Bal Üretiyor