Osmaniye Tabip Odası Basın Açıklaması yaptı

Osmaniye Tabip Odası Basın Açıklaması yaptı

Osmaniye Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Cuma Korkmaz yazılı bir basın açıklama yaptı.

Osmaniye Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Cuma Korkmaz yazılı bir basın açıklama yaptı.

Başkan Korkmaz yaptığı açıklama şunları söyledi:

“Değerli basın mensupları ve kıymetli Osmaniye halkı;

Son günlerde yazılı ve görsel basında yer alan paylaşımlardan, ilgililerle yaptığımız görüşmelerden Sağlık Bakanlığının  Aile hekimliği sözleşme ödeme yönetmeliğinde değişiklik yapılmasını öngören yeni bir yönetmelik taslağı hazırlığında olduğu anlaşılmıştır . 

Öncelikle 1. Basamak sağlık hizmetleri sağlık sisteminin can damarıdır ve ülkemizde sağlık alanında yaşanan pek çok sorunun kaynağında 1 . basamak sağlık hizmetleri ve koruyucu hekimlik uygulamalarına gereken önemin verilmemesi yatmaktadır.

Tüm halkımızın eşit , ücretsiz, erişilebilir ve nitelikli sağlık hizmetlerine kavuşması hekimlerin ve sağlık çalışanlarının sorunlarının çözülmesi gerekirken bunun tam tersine planlanan yeni yönetmelik taslağı büyük bir hayal kırıklığına neden olmuştur.Çünkü bu taslak halkın sağlığını , hekimlerin ve sağlık çalışanlarının özlük hakları ve çalışma koşullarını iyileştirmek bir yana sorunları daha da derinleştirecek içeriktedir . 

Çünkü planlanan bu taslak ile; 

  1. Aile hekimlerinin koruyucu hekimlik uygulamaları ile ilgili hiçbir yenilik yoktur.
  2. Planlanan bu taslak ile yeni ASM açmak için gerekli bütçenin genel bütçe yerine mevcut ASM lere ayrılmış sınırlı kaynaktan yapılacak %12 varan kesinti ile sağlanması planlanmaktadır . 
  3. Bu yaklaşımla hekim başına düşen nüfusun ideal sayı olan  1500-2000 aralığına inmesi mümkün değildir . Nitekim bu taslakla zımmen de olsa bu sayıyı 3000 -3500 olarak kabul etmektedir . 
  4. Yapılması planlanan bu değişikliklerle hekimlerin ve ASM çalışanlarının gelirleri artmak bir yana azalma ile sonuçlanacak karmaşık ve anlaşılmaz matematiksel formüller ve kat sayılar ile hesaplanmaktadır . 
  5. Bu taslak ile verilen hizmeti kalitesi ve önemi değil sayısı dikkate alınmaktadır . 
  6. Yönetmelik taslağı hasta yönetim platformu kullanımı adı altında hekimlerin iş ve gelir güvencesini ortadan kaldıran maddeler içermektedir . 

   Tüm bu nedenlerden ötürü Sağlık Bakanlığına acil çağrımız;   

Hekimlere ve sağlık çalışanlarına maddi kayıplar ve iş güvencesizliği getiren , halkın sağlığına katkısı olmayan yönetmelik değişiklikleri yapmaktan vazgeçmesi ideal 1. Basamak sağlık hizmetleri ve koruyucu hekimlik uygulamasını planlamak üzere uzun yılların bilimsel birikimine sahip TTB ve alanla ilgili sağlık meslek / emek örgütleri ile iş birliği içinde çalışmasıdır . 

Osmaniye Tabip Odası olarak her zaman yaptığımız gibi ülkemiz sağlık ortamına katkı sunmaya ve halkın sağlığı, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının hakları için her platformda mücadele etmeye devam edeceğiz”   



Osmaniye 15.10.2024 14:30:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniyeli Bir Kaymakam Daha Oldu

2

Osmaniye Surf Casting Kulübü'nün Büyük Başarı

3

Oskobder Kupa Kazanmaya Devam Ediyor

4

Osmaniye Tabip Odası Basın Açıklaması yaptı

5

Osmaniye’de tarihi binalar yok oldu

6

Baba-Kızı Kaza Kurbanı Oldu:2 ölü

7

Osmaniye Cebelibereket Erkek Öğrenci Yurdu İnşaatında Sona Gelindi

8

Kadirli’de okul kantinleri denetlendi

9

Vali Dr. Erdinç Yılmaz’ın gezileri sürüyor

10

Avukat Şefik Akın Baro Başkanlığı’na Aday oldu