Osmaniye Valisi Yılmaz'ın hayatını anlatan "O Şimdi Vali" kitabı belgesel oluyor

Osmaniye Valisi Yılmaz

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz'ın hayatını konu edinen "O Şimdi Vali" kitabının belgesel filmi çekimi Adana'nın Aladağ ilçesinde yapılıyor.

İlçeye bağlı Dailer Mahallesi'nde doğan, ilk ve orta eğitimini Akören Mahallesi'nde yapan Yılmaz'ın konu edildiği filmin çekimleri her iki mahallede sürüyor.

Belgeselin yapımcılığını aynı zamanda kitabın yazarı emekli öğretmen Mansur Işıkbol üstlenirken, yönetmenliğini Mustafa Kemal Kural yapıyor.
 

Belgesel filmde oyuncuların yanı sıra Yılmaz'ın aile üyeleri ve yakınlarından da rol alanlar bulunuyor.

Işıkbol, AA muhabirine, ilçede zorluklar içerisinde büyüyüp okuyan ve vali olan Yılmaz'ı tanımaktan ve hayatını konu alan bir roman yazmaktan onur duyduğunu belirtti.

Yönetmen Kural ile bu romanı belgesel film haline getirmek ve ilçeyi tanıtmak istediklerini aktaran Işıkbol, "Aladağ doğa harikası bir coğrafya. Aladağlı insanları, Vali Yılmaz'ın şahsında tüm ülkeye tanıtmak istiyoruz. Bize desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanı Mustafa Akgedik ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Gazi Yılancıoğlu'na çok teşekkür ederiz." dedi.

Yönetmen Kural da belgesel film sayesinde hem Yılmaz'ı hem de güzellikleri hala keşfedilmeyi bekleyen Aladağ ilçesini tanıtmış olacaklarını kaydetti.



Osmaniye 16.06.2023 15:08:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Gülsoy, Sağlık Bakanı Koca'yı Ziyaret

2

Katı Atık Birliği Başkanlığı’na Gizlice Seçildi

3

Sakızgediği Otoban Bağlantı Yolu Tamamlandı

4

Osmaniye'de 5 kişi tutuklandı

5

Yılanın Isırdığı Kadın Yaşamını Yitirdi

6

Osmaniye'de Bahar Temizliği

7

Yılda 1 Ton Bal Üretiyor

8

Şehit Başkomiser Kamuran Üçgül'ün cenazesi, Osmaniye'de toprağa verildi

9

Dr.Korkmaz Tabipler Odasının Yeni Başkanı Oldu

10

Osmaniye'de uçurtma şenliği