Osmaniye Valisi Yılmaz'ın Performansına Yetişmek Çok Zor

Osmaniye Valisi Yılmaz

Osmaniye Valisi Yılmaz'ın Performansına Yetişmek Çok Zor

Dinamik Denetim Modeli çerçevesinde, kontrollü normalleşme döneminin sürdürülebilirliği ve bir an evvel tam anlamıyla normalleşmenin sağlanması için temizlik, maske, mesafe prensiplerinin yanı sıra hayatın her alanını kapsayacak şekilde belirlenen kurallara toplumun tüm kesimlerince uyulmasının sağlanması amacıyla tüm ülke genelinde yapılan geniş kapsamlı denetimler Osmaniye’de de tüm yaşam alanlarında devam ediyor.
Atatürk Caddesi boyunca gerçekleştirilen denetimlere; Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Hulusi Akkuş, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Guddusi Arık katıldı. Kamu kuruluşları il müdürlerinin yer aldığı gruplar halinde yapılan denetimler ilin diğer yaşam alanlarında da gerçekleştirildi.
Vali Dr. Erdinç Yılmaz, denetimleri sırasında, esnaf ve vatandaşlarımızdan maske, sosyal mesafe ve temizlik kuralları konusunda hassasiyet göstermelerini, toplu iftar yemeği yapılmamasını, bulaşın önemli kaynaklarından olan ev, akraba, komşu ve taziye ziyaretlerini mutlaka ertelemelerini ve çevrelerinde bu ziyaretleri yapanlar varsa uyarmalarını istedi. Geçen hafta açıklanan tabloda ilimizdeki vaka sayısında düşüş olduğunu ifade eden Vali Yılmaz, bu düşüşü devam ettirebilmemiz için kurallara daha sıkı uymamız gerektiğini vurguladı. Bu mücadelenin hepimizin mücadelesi olduğunu belirten Vali Yılmaz, herkesin kurallara hassasiyetle uyması, uymayanları mutlaka uyarması gerektiğini, bunun toplumsal bir sorumluluk olduğunu söyledi.
Denetimlerin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, “Bugün de caddelerde, sokaklarda toplumsal hareketliliğin olduğu bütün alanlarda kaymakamlarımız, il müdürlerimiz, daire amirlerimiz ile birlikte denetim faaliyetlerimizi dinamik denetim modeline göre etkin bir şekilde sürdürüyoruz. Bütün Osmaniyeli hemşerilerimizin kurallara uymasıyla ve bu mücadeleye destek olmasıyla bu işin üstesinden geleceğimize inanıyorum. Bu mücadelede en büyük gücümüz kurallara uymaktır. Geçen hafta vaka sayısında düşüş yakaladık. Ama eğer kurallara uymaz, tedbirlerimizi gevşetirsek çok çabuk yükselebiliyor. Bu nedenle kurallara daha sıkı uyalım, ev, akraba, komşu, taziye ziyaretleri, iftar buluşmalarını erteleyelim. En büyük yayılım maalesef bu toplu buluşmalarda oluyor. Bütün Osmaniyeli hemşerilerimden bu hassasiyeti göstermelerini ve bu mücadeleye destek olmalarını bekliyorum.”dedi.



Osmaniye 20.04.2021 18:44:00 1
ertuğruldr
21.04.2021 00:20:57
biz niye göremiyoruz?

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye’de konteyner evleri yanan depremzede çift, yardım bekliyor

2

Osmaniye’de fırınlarda ve evlerde bayram kömbesi telaşı

3

Depremlerden etkilenen Osmaniye'de mezarlıklara hüzünlü ziyaret

4

Ağız kavgası ile başladı, cinayetle son buldu

5

Osmaniye'de polisler iftarda bir araya geldi

6

Osmaniye'de sağanak ve dolu, tarım arazilerine zarar verdi

7

Elektrik akımına kapılan kişi yaşamını yitirdi

8

Osmaniye'de hafif ticari araçta 14 kilo 50 gram sentetik uyuşturucu ele geçirildi

9

Osmaniye Belediyesi'nden sıcak yemek

10

Sumbas Belediye Başkanı Zeki Demiroğlu, mazbatasını aldı