Osmaniye Yer Fıstığı’na Avrupa’dan da tescil

Osmaniye Yer Fıstığı’na Avrupa’dan da tescil

Osmaniye Yer Fıstığı’na Avrupa’dan da tescil

Osmaniye Ticaret Borsası olarak tesciline öncülük ettiğimiz ve 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamında18.09.2002 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere korunmak üzere “Osmaniye yer Fıstığı” menşe adı koruması ile ülkemizde tescil edilmiştir.

Osmaniye Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sait Çenet konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi.

“Osmaniye İlimiz ile özdeşlemiş olan “Osmaniye Yer Fıstığı” coğrafi işaretli ürünümüz bölgemiz ve elbetteki ülkemiz için oldukça önemli bir ürünümüzdür. “Osmaniye yer Fıstığı” coğrafi işaretli ürünümüzün Avrupa Birliği Komisyonunda da korunmasının sağlanması için titizlik ile yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda 30.01.2023 tarihinde başvurumuz AB Komisyonuna gerçekleştirilmiş olup ön incelemesi olumlu bir şekilde tamamlanarak PDO-TR-02901 başvuru numarası ile kayıtlarda yerini almıştır.

Avrupa Birliği Komisyonunda tescili yapılmış olan Antep Baklavası, Aydın İnciri, Malatya Kayısısı, Aydın Kestanesi, Milas Zeytinyağı, Bayramiç Beyazı ve Kastamonu Taşköprü Sarımsağı ve Giresun Tombul Fındığı ile birlikte sekiz coğrafi işaretli ürünümüz olup Antakya Künefesi’ nin tescili için ilan süreci devam etmektedir.

Ülkemiz coğrafi işaretli ürünler bakımından oldukça zengin bir potansiyele sahiptir. Dolayısı ile coğrafi işaretli ürünlerimizi sadece ülkemizde tescil edilmesinin yanı sıra Avrupa Birliği Komisyonunda tescilinin yapılması gerekmektedir. Zira güvenli gıdada ve güvenilir gıdada Coğrafi İşaretli ürünlere ilgi oldukça artmıştır.

Osmaniye Ticaret Borsası olarak “Osmaniye Yer Fıstığı”nın gerek ülkemizdeki korunmasının sağlanmasında gerekse Avrupa Birliği Komisyonuna başvuru sürecinde ve ürünün denetimlerinde bizlere destekçi olan başta üreticilerimiz ve ekibimiz olmak üzere Coğrafi İşaret Danışmanımız Huriye ÖZENER’e teşekkür ediyoruz. “ dedi.

 



Osmaniye 7.03.2023 13:52:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Kadirli Bilim ve Sanat Merkezi'nde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı

2

Osmaniye'de eğitim sendikaları okul müdürünün öldürülmesini protesto etti

3

Osmaniye’de AK Parti'li kadınlar Filistinli anneler için toplandı

4

Osmaniye'de uyuşturucu operasyonun da 5kişi tutuklandı

5

Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal, Osmaniye'yi Ziyaret Etti

6

Kadirli’li Genç Adana’da Vurularak Öldürüldü

7

Osmaniye'de otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

8

Hasanbeyli'nin Yeni Kaymakamı Dervişoğlu Göreve Başladı

9

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde öğrenciler, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti

10

İş Kazasında Yaşamını Yitirdi