Osmaniye'de "Afet Farkındalık Eğitmen Eğitimi" tamamlandı

Osmaniye

Osmaniye'de "Afet Farkındalık Eğitmen Eğitimi" tamamlandı

OSMANİYE (AA) - Osmaniye Valiliği himayesinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından düzenlenen Afet Farkındalık Eğitmen Eğitimi tamamlandı.

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Şehit Mehmet Karacatilki Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'ndeki etkinlikte kentin deprem fay hatlarından birinin üzerinde olduğunu belirtti.

Yılmaz, son yıllarda deprem sonrasına müdahalede dünyaya örnek olacak çalışma yürütüldüğünü kaydetti.

Binaların depreme dayanıklı hale getirilmesinin önemli olduğun altını çizen Vali Yılmaz, "Ayrıca deprem öncesinde ve deprem anında eğitimli olmak, bu sırada nasıl davranılması gerektiğini bilmek de elbette hayatta kalmak açısından çok önemli." dedi.

AFAD İl Müdürü Serhat Bulut da "2021 Türkiye Afet Eğitim Yılı" kapsamında 4 aydan bu yana eğitimler verdiklerini kaydetti.



Yurt Dünya 12.04.2021 15:29:55 0

İlginizi Çekebilir

1

Manavgat Devlet Hastanesi'nde İnsan Hakları Günü etkinliği yapıldı

2

GÜNCELLEME - Adana'da dağda mahsur kalan 3 kişi kurtarıldı

3

Adana'da dağda mahsur kalan 3 kişi için kurtarma çalışması başlatıldı

4

Hatay'da 90 ruhsatsız tabanca ele geçirildi

5

Kahramanmaraş merkezli tefecilik operasyonunda 17 şüpheli tutuklandı

6

Saimbeyli'de "Dünya İnsan Hakları Günü" programı düzenlendi

7

Bozyazı'da naat yazma ve okuma yarışması düzenlendi

8

Koçfinans 30 yaşında

9

Kepez Belediyesince emekli personele yönelik program düzenlendi

10

Salon Hokeyi Kadınlar Süper Lig maçları Alanya'da yapıldı