Osmaniye'de restore edilen Sancaklı Camisi yeniden ibadete açıldı

Osmaniye

Osmaniye'de restore edilen Sancaklı Camisi yeniden ibadete açıldı

OSMANIYE (AA) - Hatay Vakiflar Bölge Müdürlügü tarafindan restore edilen Osmaniye'deki Sancakli Camisi yeniden ibadete açildi.

Vali Erdinç Yilmaz, yaklasik 2 yillik restorasyon çalismasi tamamlanan Alibekirli Mahallesi'ndeki caminin avlusunda düzenlenen törende, tarihi caminin açilisini 15 Temmuz gibi önemli bir günde yapmanin heyecanini yasadiklarini söyledi.

Fetullahçi Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girisimine karsi 15 Temmuz'da camilerin önemli görev üstlendigini ifade eden Yilmaz, "O kutlu selalarin verdigi morali hepimiz gördük, yasadik. Bugün de ayni heyecani yasatacak, gelecek nesillere dinimizi ögretecek ve bu kutlu görevi yapacak camimizin açilisini yapiyoruz. Bugün sadece cami açilisini degil, Kurtulus Savasi'nda üstlendigi görevler itibariyla önemli bir manevi mekanin açilisini yapiyoruz. Emegi geçenlere tesekkür ediyorum." dedi.

- "Caminin açilisinda 15 Temmuz'un seçilmesi tesadüf degildir"

Hatay Vakiflar Bölge Müdürü Ümit Gökhan Çiçek de 1865 yilinda insa edilen Sancakli Camisi'nde 2018'de baslatilan restorasyon çalismasinin tamamlandigini ve restore edilerek yeniden ibadete açildigini kaydetti.

Çiçek, "Kurtulus Savasi'nda Fransizlara karsi yürütülen vatan savunmasinda Osmaniye'de bulunan mutasarrifliga ait sancak, bu camide muhafaza edilmistir. Cebelibereket Livasi'na ait sancagin bu camide muhafaza edilmesi, caminin bodrum katinin cephanelik haline getirilmesi, hatta Osmanli jandarmasinin bu camide 'Sancak nöbeti' tutarak beklemesi halkin hafizasinda yer emistir. Cami ismini de buradan almistir. Gelecek nesillere aktarilmasi gereken bir hikayesi vardir. O hikaye de direnisin, dayanismanin, milli birligin ve bagimsizlik suuruna sahip olmanin hikayesidir." diye konustu.

Çiçek, Türk milletinin benzer destansi hikayeyi 4 yil önce 15 Temmuz 2016'da yazdigini animsatarak "Millet iradesine, bagimsizligimiza, vatanin bütünlügüne kastetme cüretini gösteren bu hain kalkisma, vatanin bütünlügünü, bagimsizligimizin ne kadar önemli oldugunu göstermistir. Dolayisiyla, Sancakli Camisi'nin açilma günü olarak bugünün seçilmis olmasi tesadüf degildir." ifadelerini kullandi.

MHP Genel Baskan Basdanismani Ruhi Ersoy da Selçuklu mimarisinin örnegi caminin hayirli olmasini temenni etti.

Konusmalarin ardindan katilimcilar kurdele keserek caminin açilisini yapti.



Yurt Dünya 15.07.2020 16:58:37 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da makilik alanda çıkan yangın söndürüldü

2

Burdur'da Afrika'dan taşınan çöl tozu etkili oluyor

3

Adana'da "MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması" düzenlendi

4

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinde yeni dönemin ilk meclisi toplandı

5

Mersin'de Silifke Belediyesinden çıkarılan işçiler için protesto

6

Kahramanmaraş'ta depremde yakınlarını kaybeden aileler basın açıklaması yaptı

7

Osmaniye'de kan bağışı etkinliği düzenlendi

8

Mersin'de posta dağıtıcıları milli takıma seçilebilmek için yarıştı

9

Hatay'da yumurtadan 4 ayaklı civciv çıktı

10

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Yelkenci, Hatay'da temel atma töreninde konuştu: