Osmaniye`de `Şehitlerimize Saygı Yürüyüşü`ne 5 bin kişi katıldı

Osmaniye`de `Şehitlerimize Saygı Yürüyüşü`ne 5 bin kişi katıldı

Osmaniye`de Ülkü Ocakları tarafından organize edilen, Alperen Ocakları tarafından desteklenen ve bazı sivil toplum kuruluşları temsilcilerinde  katıldığı `Şehitlerimize Saygı Yürüyüşü`ne 5 bin kişi katıldı. Musa Şahin Bulvarı Devlet Bahçeli Meydanında yapılan basın açıklamasının ardından araçlarına Türk Bayrağı asan taksiciler ve öğrenci servis minibüsleri de şehir içinde teröre tepki konvoyu düzenledi. Saat 18.00`da Cevdet Sunay Caddesi üzerindeki Ülkü Ocakları Binası önünde toplanan kalabalık, Atatürk Caddesi, Çalık Süleyman Caddesi ve Musa Şahin Bulvarı üzerinden Devlet Bahçeli Meydanına kadar yürüdü. Yürüyüşe katılan ve ellerinde Türk bayrağı bulunan ve tekbir getiren vatandaşlar sık sık `Şehitler ölmez Vatan Bölünmez`, `Türkiye Türk`tür Türk Kalacak` ve `Ne mutlu Türk`üm diyene` diye sloganları attı. Yürüyüş güzergahı üzerinde bulunan HDP Parti binasının bulunduğu sokak polis bariyerleri tarafından trafiğe kapatıldı.

Çarşı esnafının tamamı ise işyerlerine Türk Bayrağı astı. `Şehitlerimize Saygı Yürüyüşü`ne MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, Belediye Başkanı Kadir Kara, MHP İl Başkanı Fahri Kuyulu, Merkez İlçe Başkanı Tansel Elverdi, Ülkü Ocakları İl Başkanı Fatih Eroğlu, Bazı İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ile yaklaşık 5 bin kişilik bir kalabalık katıldı. Yürüyüş sonrası basın açıklaması yapan Ülkü Ocakları İl Başkanı Fatih Eroğlu, " Varlık sebebi bu Ülkeyi bölmek, kardeş kavgası çıkarmak olan eli kanlı terör örgütü fıtratının gereğini bugün de sergilemektedir. Aşağılık katiller, taşeronluğunu yaptığı karanlık odakların kanlı emellerine hizmet etmekte, vazife başındaki askerimize ve polisimize alçakça pusu kurmakta; bu gözü dönmüş it sürüsü teröristler hakkını savunduğunu iddia ettiği bölge halkını dahi katletmekten geri durmamaktadır. 7 Haziran genel seçimlerinden sonra "korucular bölgemizden defolsun" diyen, terör örgütünün siyasi uzantısı da bu süreçte, kimlere hizmet ettiğini bir defa daha ortaya koymaktadır. Barış söylemleriyle ortaya çıkıp çatışma ortamını körükleyen malum siyasi parti, bu düşünce yapısıyla ve terörü destekleyen tavırlarıyla, kaç oy alırsa alsın Türk Milliyetçileri için yok hükmündedir, boş hayalleri ve zehirli fikirleriyle birlikte yok olmaya mahkumdur. İnanıyoruz ki; Milletimiz, birlik ve beraberliğe olan inancıyla bu zihniyete asla geçit vermeyecek, Yüce Yaradan da onlara Kahhar sıfatıyla muamele edecektir." dedi.

Eroğlu, " Terörü bu şekilde azdıran ve aziz Milletimizin başına yeniden musallat eden sürecin, ``PKK açılımı  süreci" olduğunu, bu süreçte bölücü hainlerin güç kazandığını daha önce de defalarca vurguladık. Son olarak, Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan da, katıldığı bir televizyon programında eli kanlı örgütü kastederek ?Çözüm sürecinde silah stoklamıştır.? şeklindeki ifadesiyle, terörist elebaşı Öcalan ile birlikte mimarı olduğu sürecin ülkemizi getirdiği noktayı itiraf etmiştir. "Açılım süreci" adını verdikleri ihanet sürecinde, eli kanlı terör örgütü Devleti yönetenlerin ihanet ve gafletinden faydalanarak, alan hakimiyetini güçlendirmiş, şehirlerde silah ve mühimmatlarıyla beraber konuşlanarak eylem gücünü artırmaya yönelmiştir." diye konuştu.Basın açıklamasının ardından İstiklal Marşı okuyan kalabalık gurup daha sonra olaysız bir şekilde dağılırken, araçlarına Türk Bayrağı asan taksiciler ve öğrenci servis minibüsleri de şehir içinde teröre tepki konvoyu düzenledi.

Haber:İbrahim Emül - Osmaniye



Güncel 25.10.2016 04:50:41 0

İlginizi Çekebilir

1

Kumluca'da öğrenciler, gökyüzünü teleskopla inceledi

2

Antalya'da 25 adrese eş zamanlı uyuşturucu operasyonu düzenlendi

3

Maldivler'de tanışan Rus gelin ve Türk damat, Mersin'de evlendi

4

Depremde 146 kişinin öldüğü Hamidiye Sitesi'ne ilişkin davanın görülmesine başlandı

5

Adana'da kızını rahatsız ettiği iddiasıyla bir genci öldüren baba tutuklandı

6

Antalya'da eski eşini ve arkadaşını bıçakla yaralayan kişi tutuklandı

7

Hatay'da tarihi binada çıkan yangının nedeni araştırılıyor

8

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

9

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

10

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı